Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door grejo om 18:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bert- om 18:30
_
Nieuw Forum onderwerp gestart

Door grejo om 18:30
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jannie1944 om 18:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jannie1944 om 18:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Mini citroentaartjes


Mini-citroentaartjes

Lekkere krokante taartjes met citroencrème....

Dit heb je nodig:

Voor de citroencrème:
3 eieren;
120 gram suiker;
60 gram boter;
80 ml. citroensap;
1 eetlepel citroenrasp.

Voor de taartbodems:
125 gram boter;
250 gram bloem;
60 gram poedersuiker;
1 ei-geel;
citroenrasp van 1 citroen;
2 eetlepels citroensap;
1 mespuntje zout;
1/2 koffielepel bakpoeder.

Geklopte slagroom voor de versiering.

Zo maak je het:

Maak eerst de citroencrème:
Klop in een kom met een garde de eieren los samen met de suiker.
Voeg er het citroensap aan toe en vermeng goed.
Zet de kom boven een pan kokend water (au bain marie)
en laat de crème al roerend met de garde dikker worden.
Haal de kom van de pan af en roer er de (blokjes) roomboter
doorheen.
Roer er op het laatst de citroenrasp doorheen.
Bedek de kom met plasticfolie en laat afkoelen.

Maak de taartbodems:
Vermeng de boter en de suiker met elkaar.
Voeg er het ei-geel, het mespuntje zout, de citroenrasp
en het citroensap aan toe en vermeng goed.
Voeg er dan de gezeefde en met het bakpoeder vermengde
bloem aan toe en kneed deze massa tot een bol deeg.
Bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

Verhit de oven op 180 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Vet kleine vormpjes in, steek rondjes uit het deeg en
bekleed de vormpjes er mee.
Prik het deeg in met een vork.
Zet de vormpjes op een bakplaat in de voorverwarmde
oven en laat de taartbodems 20 minuten bakken.

Laat na het bakken helemaal afkoelen.
Haal de taartbodems uit de vormpjes en vul ze met
een paar lepeltjes citroencrème.
Versier elk taartje met een toefje slagroom.





Geplaatst op 26 augustus 2014 15:09 en 4353 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 sep 2014 15:05
Ziet er super goed uit. Proberen waard