Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Cassandra1 om 23:55
_
Cassandra1 Online

Door Gribou---Greet om 23:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Peter5252 om 23:50
_
Peter5252 Online

Door jokypoky om 23:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online





_

Andere artikelen



Mini citroentaartjes


Mini-citroentaartjes

Lekkere krokante taartjes met citroencrème....

Dit heb je nodig:

Voor de citroencrème:
3 eieren;
120 gram suiker;
60 gram boter;
80 ml. citroensap;
1 eetlepel citroenrasp.

Voor de taartbodems:
125 gram boter;
250 gram bloem;
60 gram poedersuiker;
1 ei-geel;
citroenrasp van 1 citroen;
2 eetlepels citroensap;
1 mespuntje zout;
1/2 koffielepel bakpoeder.

Geklopte slagroom voor de versiering.

Zo maak je het:

Maak eerst de citroencrème:
Klop in een kom met een garde de eieren los samen met de suiker.
Voeg er het citroensap aan toe en vermeng goed.
Zet de kom boven een pan kokend water (au bain marie)
en laat de crème al roerend met de garde dikker worden.
Haal de kom van de pan af en roer er de (blokjes) roomboter
doorheen.
Roer er op het laatst de citroenrasp doorheen.
Bedek de kom met plasticfolie en laat afkoelen.

Maak de taartbodems:
Vermeng de boter en de suiker met elkaar.
Voeg er het ei-geel, het mespuntje zout, de citroenrasp
en het citroensap aan toe en vermeng goed.
Voeg er dan de gezeefde en met het bakpoeder vermengde
bloem aan toe en kneed deze massa tot een bol deeg.
Bedek met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

Verhit de oven op 180 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Vet kleine vormpjes in, steek rondjes uit het deeg en
bekleed de vormpjes er mee.
Prik het deeg in met een vork.
Zet de vormpjes op een bakplaat in de voorverwarmde
oven en laat de taartbodems 20 minuten bakken.

Laat na het bakken helemaal afkoelen.
Haal de taartbodems uit de vormpjes en vul ze met
een paar lepeltjes citroencrème.
Versier elk taartje met een toefje slagroom.





Geplaatst op 26 augustus 2014 15:09 en 4555 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 sep 2014 15:05
Ziet er super goed uit. Proberen waard