Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door grejo om 18:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bert- om 18:30
_
Nieuw Forum onderwerp gestart

Door grejo om 18:30
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Abrikozen-pistachecake


Abrikozen-pistachecake

Heerlijke cake,lekker smeuiig door de abrikozen die er doorheen zitten.....

Dit heb je nodig:

250 gram in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen;
250 gram in een droge pan geroosterde pistachenootjes;
250 ml. sinaasappelsap;
de geraspte schil van 2 sinaasappels;
200 gram suiker + 100 gram;
4 eieren;
200 gram bloem;
200 gram boter;
1 zakje bakpoeder.

Zo maak je het:

Vermeng met een garde in een kom de 100 gram suiker met het
sinaasappelsap.
Voeg er de stukjes gedroogde abrikoos aan toe en laat die tenminste
6 uur weken in het mengsel.
Laat ze dan uitlekken en houd apart.

Mix de boter met de 200 gram suiker totdat je een crèmig mengsel krijgt.
Mix er 1 voor 1 de eieren doorheen.
Voeg dan de sinaasappelrasp, de uitgelekte stukjes abrikoos en
de geroosterde pistachenootjes toe en vermeng alles goed.
Mix er dan de bloem vermengd met het bakpoeder doorheen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakevorm van 30 cm.lang in of een vierkante cakevorm
van 25 cm.
Beleg de bodem met bakpapier.
Schep het beslag in de vorm en zet in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 1 uur bakken (als een prikker of vork er droog uitkomt
is de cake gaar).
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Het liefst serveer je de cake pas de volgende dag; dat is beter voor
de smaak.
Snijd de cake in plakken of in vierkante blokjes en bestrooi dik
met poedersuiker.




Abrikozen-pistachecake2



Geplaatst op 26 augustus 2014 15:43 en 3551 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.