Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door A.Pierik om 18:50
_
A.Pierik Online

Door Briesje om 18:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Geertje935 om 18:45
_
Geertje935 Online

Door GerardS om 18:44
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door objectief om 18:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door objectief om 18:41
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door moondancer om 18:40
_
Moondancer Online

Door objectief om 18:39
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Turkse gevulde pannenkoeken; Gozleme


Turkse gevulde pannenkoeken Gozleme

Ik ben een grote liefhebber van recepten uit de Turkse keuken; dit recept lijkt wel een beetje op de Marokkaanse gevulde Msemmen, maar dan anders...

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
400 gram bloem;
1 eetlepel gedroogde gistkorrels;
1 koffielepel zout;
1 koffielepel suiker;
1/4 liter lauwe melk;
40 gram boter.

Voor de vulling:
250 gram rund- of lamsgehakt;
1 grote ui;
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika;
1 klein bosje verse koriander;
geraspte kaas;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het deeg
in een keukenmachine en kneed daarmee
totdat je een niet plakkerig en soepel deeg
krijgt; natuurlijk kan je het deeg ook maken
met de hand.
Bedek het deeg met een schone doek of met
plasticfolie en laat 45 minuten rijzen.

Maak dan de vulling:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg er
de fijngehakte ui aan toe.
Fruit de ui tot ze glazig wordt.
Voeg er het verkruimelde gehakt aan toe en
roer door elkaar.
Laat een paar minuten zachtjes bakken en voeg
er dan de in kleine stukjes gesneden paprika's aan
toe.
Voeg de specerijen en zout naar smaak toe, schep
alles nog eens goed door elkaar en laat alles
af en toe omscheppend gaar bakken.
Schep er op het laatst de fijngehakte verse koriander
doorheen.
Laat afkoelen.

Snijd het deeg in 14 kleine stukken en maak van elk
stuk een bol.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol elke bol
uit tot een ronde, dunne plak.
Schep op de helft van elke plak een paar lepels van
de gehaktvulling, bestrooi met wat geraspte kaas en sla
de andere helft van de plak er overheen zodat je een soort
halve maan krijgt. Druk de randen goed aan.
Je kunt e.e.a. een beetje bijsnijden met een deeg-
wieltje.

Bak elke gozleme zonder olie of boter in een hete koekenpan
met anti-aanbaklaag ongeveer 6-7 minuten aan elke zijde.

Bestrijk de gozleme aan de bovenzijde met een beetje ge-
smolten boter en dien ze heet op.





Geplaatst op 29 augustus 2014 15:18 en 5069 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.