Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Gribou---Greet om 23:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Peter5252 om 23:50
_
Peter5252 Online

Door jokypoky om 23:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse gevulde kip uit de oven


Marokkaanse gevulde kip uit de oven

Een van mijn meest favoriete Marokkaanse kiprecepten;
gevuld met mihoen,kruiden en specerijen en daarna
goudbruin gebakken in de oven....mmmmmmm.............

Dit heb je nodig:

Voor de vulling:
150 gram kippenlevertjes/hartjes/maagjes
(vind je dat nou niks gebruik dan alleen
levertjes);
1 fijngehakte ui;
60 gram mihoen (rijstvermicelli);
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/2 ingelegde citroen in kleine stukjes;
een handje groene olijven zonder pitjes
en in kleine stukjes gesneden;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel zout;
2-3 eetlepels olijfolie.

Voor de kip:
1 flinke kip;
2 grofgesneden uien;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1/4 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel zout;
een klein glas water.

Zo maak je het:

De vulling van de kip:
Doe de mihoen in een kom, bedek met kokend
water, dek af met een deksel of een bord en
laat een paar minuten zo staan.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de
fijngehakte ui en knoflook aan toe.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden levertjes
(en hartjes en maagjes als je die lekker vindt)
aan toe samen met alle specerijen en zout en
laat alles al omscheppend op laag vuur bakken.

Laat de mihoen goed uitlekken en snijd of knip ze
in kleine stukjes en voeg toe aan de andere
ingrediënten in de pan.
Schep er de fijngehakte platte peterselie en de
fijngehakte verse koriander doorheen.
Laat alles nog een paar minuten al omscheppend
op laag vuur doorsudderen. Haal van het gas af.

Vul de kip met de vulling en maak het gat dicht
met 1-2 tandenstokers of met een draadje garen.

Vermeng in een kommetje de boter, de fijngehakte
knoflook. het zout en de specerijen en smeer de kip er aan
alle kanten goed mee in; goed inmasseren als het ware
en ook ónder de huid als dat kan.

Verwarm de oven op 200 graden.

Gebruik een braadpan of een braadslede.
Verdeel de grofgesneden ui over de bodem van de
braadpan of de braadslede.
Plaats daarop de gevulde kip.
Giet er een klein scheutje water overheen en doe
het deksel op de braadpan of bedek de braadslede
met aluminiumfolie.

Zet de braadpan of de braadslede in de voorverwarmde
oven voor ongeveer 1 uur; haal 20 minuten vóór het
einde van de braadtijd het deksel van de braadpan of
het aluminiumfolie van de braadslede zodat de kip een
mooie goudbruine kleur kan krijgen.

Dien de gevulde kip heet op met daarbij groenten/saus
/brood naar keuze.




vulling voor de kip



Geplaatst op 29 augustus 2014 17:27 en 9719 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  17 nov 2014 11:49
cool :grin:

Amber  
17 nov 2014 13:51
Ja toch? :grin:
_





_
Gast  28 feb 2015 10:26
Onze smaak was het niet. Smaak vulling erg overheersend.

Amber  
28 feb 2015 11:38
De smaak van de vulling kan je toch aanpassen naar je eigen smaak?
Dit is een recept naar mijn smaak maar er kunnen altijd ingrediënten bijgevoegd worden of weggelaten.
_





_
Gast  30 mrt 2015 21:14
lekkah bekkah