Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door objectief om 18:41
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door objectief om 18:41
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door moondancer om 18:40
_
Moondancer Online

Door objectief om 18:39
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door talitha om 18:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door grejo om 18:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel-kaneelkoekjes


Amandel-kaneelkoekjes

Trek in een lekker koekje?
Probeer dan eens deze overheerlijke amandel-kaneelspiraaltjes.

Dit heb je nodig:

250 gram bloem;
100 gram zachte roomboter;
60 gram poedersuiker;
1 eigeel;
4 eetlepels koude melk;
een mespuntje kaneelpoeder;
een mespuntje zout.

Voor de "vulling":
90 gram gemalen amandelen;
40 gram suiker;
1/2 koffielepel kaneelpoeder;
30 gram zachte roomboter.

Zo maak je het:

Zeef de bloem boven een kom samen met het kaneelpoeder en het zout.

Vermeng in een andere kom de zeer zachte roomboter met de poedersuiker tot een crèmige massa.
Roer er dan het eigeel goed doorheen.
Voeg er vervolgens de gezeefde bloem/kaneelpoeder/zout aan toe en vermeng goed.
Voeg er beetje bij beetje de 4 eetlepels melk aan toe en kneed tot een deeg.
Maak een bol van het deeg, doe dat in een plastic zak en leg het 45 minuten tot 1 uur in de koelkast om te rusten.

Maak dan de "vulling" door de zachte roomboter te vermengen met de gemalen amandelen, de suiker en het kaneelpoeder.

Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het gekoelde deeg uit tot een dikte van 3-4 mm.

Snijd 10 cm brede repen van het deeg en bestrijk elke reep deeg dun met de amandel-vulling.
Rol elke reep dan strak op.
Leg de deegrollen op een plaat en zet die nog 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Beleg een bakplaat met bakpapier of met een siliconen bakmat.
Snijd de rollen deeg in dunne plakken en leg die op de bakplaat.

Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin.

Laat afkoelen op een rooster.





Geplaatst op 02 november 2014 13:08 en 5112 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  20 sep 2015 15:26
Ziet er heerlijk uit, deze ga ik voor eid al adha maken! Groetjes Maysa