Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Gribou---Greet om 23:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Peter5252 om 23:50
_
Peter5252 Online

Door jokypoky om 23:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 23:49
_
Hadinada Online

Door jocowi om 23:47
_
Jocowi Online

Door jokypoky om 23:47
_
Jokypoky Online

Door redone om 23:46
_
Redone Online

Door Gribou---Greet om 23:44
_
Nieuwe Foto reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine met spruitjes


Tajine met spruitjes

Het is weer herfst, bijna winter en ja hoor, er zijn weer volop spruitjes te koop dus waarom geen lekkere tajine gemaakt van kalfvlees met spruitjes?

Dit heb je nodig:

1 pond kalfsvlees (met bot);
1 pond spruitjes;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
zout naar smaak;
1 bosje fijngehakte verse koriander;
1 grote fijngehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
olijfolie;
4 eetlepels citroensap;
1 ingelegde citroen.

Zo maak je het:

Verhit een flinkie scheut olijfolie in een pan (of tajine) en fruit
daarin de fijngehakte ui en knoflook.
Voeg het in stukken gesneden kalfsvlees toe samen met de spece-
rijen en zout naar smaak.
Schep alles door elkaar en laat enkele minuten zachtjes meebakken
en schep af en toe om.
Voeg genoeg water toe zodat het vlees half onder water staat, breng
alles weer aan de kook en doe het deksel op de pan (of tajine).
Zet het vuur laag en laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is.

Schep het vlees uit de pan (of tajine) (houd het warm) en voeg de
schoongemaakte spruitjes toe aan het kookvocht samen met het
citroensap en de fijngehakte verse koriander.
Proef of de smaak goed is (genoeg peper en zout etc.), voeg evt.
nog wat vocht toe als dat nodig is, zet het deksel weer op de pan (tajine) en laat nog 15-20 minuten zachtjes koken.

Voeg het vlees weer toe aan de pan (tajine) en warm nog even mee.
Schep het vlees op een mooie schaal, schep daar de spruitjes overheen en tot slot de overgebleven saus.
Versier met de in reepjes gesneden ingelegde citroen en dien kokendheet op met lekker Marokkaans/Turks brood.





Geplaatst op 02 november 2014 15:15 en 6880 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 nov 2014 19:10
klinkt goed ga ik donderdag proberen te maken dank je wel voor het recept!

Gast  18 sep 2015 10:40
Ik doe dit met riblappen:
Aanbraden in (koeken)pan of tajine,riblappen ca.3 uur garen in oven op ongeveer 150-160c. voeg of nóg 20 min. de spruiten toe (met voldoende water) of de laatste 20 min.
_