Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fiederelsje om 16:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jeanneke1 om 16:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door marijkean om 16:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door S.postma om 16:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door GerardS om 16:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marijkean om 16:27
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door S.postma om 16:26
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Briesje om 16:25
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Banaan-chocolademarmercake


Banaan-chocolade marmercake

Iedereen kent wel die lekkere smeuiige marmercake.
Op dit weblog staat ook een recept voor vanille-chocoladecake
(zie de link onderaan dit recept) maar dit is er ééntje met
banaan; ook erg lekker.....


Dit heb je nodig:

5 eieren;
250 gram suiker;
250 gram zachte roomboter;
250 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
130 gram gesmolten pure chocolade;
1 goed rijpe banaan, fijngeprakt.

Zo maak je het:

Klopt de eieren samen met de suiker schuimig totdat
het verdriedubbelt in volume.
Voeg er de zachte roomboter aan toe en mix door.
Schep er de bloem en het bakpoeder doorheen en
vermeng het goed.
Vermeng 1/3 van het beslag met de gesmolten pure
chocolade.
Voeg aan de rest van het beslag de fijngeprakte banaan
toe.

Verwarm de oven op 170 graden.

Beleg een vierkante bakvorm met keukenpapier en schep
om en om de twee smaken beslag in de bakvorm.(zie
foto)
Trek een mes of een vork door de twee soorten beslag
zodat je een marmer-effect krijgt.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake
ongeveer 45 minuten (afhankelijk van wat voor oven je
gebruikt dus hou het in de gaten).
Steek een satéprikker in de cake; als-ie er droog uitkomt
dan is hij gaar.
Laat iets afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Laat dan verder afkoelen tot koud en snijd in blokjes.
Bestrooi evt. met wat poedersuiker



Banaan-chocolade marmercake maken 1


Banaan-chocolade marmercake maken 2


Artikel links


Geplaatst op 02 maart 2015 16:38 en 6187 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 mrt 2015 11:59
Hoi Amber,
Door de banaan in dit recept moest ik denken aan 1 van mijn favoriete toetjes (of tussendoortjes). Het is een 1 persoons recept, maar gezien de snelheid waarmee dit gemaakt kan worden, is het geen probleem om het zonder al teveel moeite voor meerdere personen te maken:
Recept Mug Cake (in het Nederlands: Kom Cake!):
1 ½ eetlepel kokosmeel/amandelmeel/rijstmeel
½ rijpe banaan
1 Ei
1 theelepel vanille extract
½ theelepel bakpoeder
10-12 verse frambozen

Prak de banaan en doe alle overige ingredienten behalve de frambozen in een mengkom.
Meng met een mixer tot een egaal mengsel.
Schep de frambozen er voorzichtig door en doe het mengsel in een flinke kom of mok.
Zet dit 2 minuten op 75 Watt in de magnetron (ik doe het op 500 gaat ook prima)
NB Amandelmeel kun je kopen bij De Tuinen of in natuurwinkels. Kokosmeel daar gebruik ik altijd rasp voor, wat ik dan fijner maal in de keukenmachine. Rijstmeel kun je ook in de natuurwinkel vinden, maar ik gebruik ook de rijstebloem van bambix (baby papje). Ik neem die met vanille smaak en laat dan het vanille extract van het recept achterwege.
Wanneer je trek hebt in een choco/vanille banaan cake, dan kun je de helft van het beslag aanvullen met een halve theelepel cacao, en dit dan bij de blanke helft voegen. Ook erg lekker.

Gast  23 mei 2017 13:27
Hoi Amber
ik hou van dit recept
_