Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Kiekie om 23:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Kiekie om 23:32
_
Kiekie Online

Door frances om 23:30
_
Frances Online

Door nenne13 om 23:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door AngelB om 23:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:17
_
LadyLely Online

Door joke om 23:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:15
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaanse tuinbonenpuree met komijn en olijfolie


Marokkaanse tuinbonenpuree met komijn en olijfolie

Dit is een Marokkaans wintergerecht; het is een
fluweelzachte puree/dikke soep van gedroogde tuinbonen gekruid met o.a. komijn en op smaak gemaakt met wat olijfolie.
De Marokkaanse naam is BISSARA en dit kan op meerdere manieren worden gemaakt; ook met b.v. erwten.

Dit heb je nodig:

300 gram gedroogde tuinbonen (Mar/Turkse winkel);
1 teen knoflook;
1 flinke theelepel komijnpoeder;
1 flinke theelepel paprikapoeder;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak;
water.

Zo maak je het:

Doe de gedroogde tuinbonen in een snelkookpan samen met de fijngehakte knoflook.
Bedek met water en voeg er zout naar smaak aan toe.
Laat ongeveer 20 minuten koken vanaf dat de stoom ontsnapt aan het ventiel van de snelkookpan.
Heb je geen snelkookpan, gebruik dan een gewone
kookpan; de kooktijd is dan natuurlijk wel langer.
Doe de tuinbonen als ze gaar zijn in een foodprocessor of in een blender (samen met het vocht) en laat draaien tot je een dikke soep krijgt.
Doe alles weer in de pan en schep er het komijn- en paprikapoeder,peper naar smaak en de olijfolie doorheen.
Laat de bissara nog ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen.
Controleer of er genoeg zout en peper in zit.

Dien heet op met een snufje komijn en paprika bovenop en een paar druppels olijfolie.





Geplaatst op 02 maart 2015 17:12 en 4698 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.