Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Kiekie om 23:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Kiekie om 23:32
_
Kiekie Online

Door frances om 23:30
_
Frances Online

Door nenne13 om 23:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door AngelB om 23:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:17
_
LadyLely Online

Door joke om 23:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door LadyLely om 23:15
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde Marokkaanse pannenkoeken:Rghaifs


Gevulde rghaifs uit de oven



Heerlijke Marokkaanse gevulde pannenkoeken
uit de oven: rghaifs......

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

500 gram bloem;
3 gram bakkersgist;
1/2 koffielepel zout;
1/2 koffielepel bakpoeder;
lauwwarm water.

Voor de vulling:
250 gram lamsgehakt (of rund, naar smaak);
2 geraspte wortelen;
2 geraspte courgettes;
1 groene en 1 rode paprika in hele kleine stukjes;
2 eetlepels olijfolie;
1 fijngesnipperde ui;
1 geraspte tomaat;
4 eetlepels fijngehakte verse koriander;
zout en peper naar smaak;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
mespunt scherpe rode chilipeper (naar smaak).

Voor het vouwen van de rghaifs:
10 cl. zonnenbloemolie;
100 gram gesmolten roomboter.

Zo maak je het:

Het deeg:
Los in een kommetje de bakkersgist op in wat lauwwarm water.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het zout in een kom.
Maak een kuiltje en voeg de opgeloste bakkersgist toe en beetje
bij beetje zoveel lauwwarm water totdat je na flink doorkneden
een soepel en elastisch deeg krijgt.

Bedek het deeg met een schone doek en laat rijzen.

Maak ondertussen de vulling:
Fruit in 5 minuten de gesnipperde ui samen met de stukjes paprika aan in
de olijfolie.
Voeg er dan de geraspte tomaat en het losgemaakte gehakt toe en laat
10 minuten al omscheppend zachtjes meebakken.

Voeg er dan de geraspte worteltjes en courgettes aan toe en ook alle
specerijen met zout en peper naar smaak.
Schep alles door elkaar en laat 5 minuten zachtjes bakken.
Laat afkoelen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Vermeng in een kommetje de gesmolten roomboter met de olie.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes zo groot als een ei.
Neem 4 bolletjes en vet ze elk goed in met het boter/oliemengsel.
Vet ook je handen in en maak elk bolletje zo plat mogelijk op je
werkvlak (ze moeten bijna doorzichtig zijn).
Leg de vier deegvellen nu bovenop elkaar.

Schep in het midden een hoeveelheid van de vulling en vouw
de zijden van het deeg zodanig over de vulling dat je een vierkant
krijgt. Druk ze een beetje platter. (zie foto 1en 2).

Leg de rghaifs op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze
20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Warm serveren.



Gevulde rghaifs maken 1


Gevulde rghaifs maken 2



Geplaatst op 05 juli 2015 12:27 en 5360 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 jul 2015 09:32
Dag Amber,

Ik heb een vraagje, gebruik je verse gist of droge gist?

alvast bedankt,

Fatima

Amber  
15 jul 2015 12:33
Verse....
_





_
Gast  13 okt 2015 12:18
Hoi Amber, Heerlijk recept. Ik het mijzelf wel gemakkelijker gemaakt door een pak broodmix voor wit brood te gebruiken. Ik heb aan het deeg alleen bakpoeder toegevoegd, zoals jij had beschreven bij dit recept..
Verder heb ik ook de rijs en wachttijden van jouw recept aangehouden. Het is goed gelukt, iets krokanter dan bladerdeeg, maar wel 'bladerdeeg-achtig'.
Lekkere vulling. Ik hield nog een paar opscheplepels over, en heb dit gebruikt in de soep die ik erbij had gemaakt. Was lekker.
Dank je wel, voor weer een lekker recept. groetjes Yuna

Amber  
13 okt 2015 12:50
Goed idee om kant en klaar brooddeegmix te gebruiken; gemak dient de mens hè?
Bedankt dus voor de tip!
_





_
Gast  29 okt 2015 17:42
ga t van t weekend proberen....

Amber  
29 okt 2015 20:18
Succes er mee !
_