Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door barth. om 18:48
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tharisis om 18:39
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Madelief46 om 18:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door l.rozewater om 18:38
_
L.rozewater Online

Door peetieq om 18:31
_
Peetieq Online

Door joke om 18:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 18:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door joke om 18:24
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kippasteitjes


Kippasteitjes

Lekker......wat kan ik er meer over zeggen? Gewoon een keertje maken dus.......


Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
250 gram bloem;
80 gram boter;
1/2 koffielepel zout;
1 ei;
10 eetlepels lauwwarm water;
1 eetlepel suiker;
1 koffielepel gistkorrels.

Voor de vulling:


200 gram kipfilet;

1 middelgrote geraspte wortel;
2 grote fijngehakte uien;
zout,peper, komijnpoeder, kurkuma naar smaak;
2 puntjes "la Vache qui rit" smeerkaas;
50 gram geraspte kaas;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
1 fijngehakte teen knoflook;
1/2 glas water.

Voor de afwerking:
1eigeel+1 eetlepel melk;
2 eetlepels komijnzaadjes.

Zo maak je het:

Maak eerst het deeg:
vermeng in een kommetje het lauwwarme
water met 1 eetlepel bloem, de gistkorrels en
de suiker.
Dek af en laat 10 minuten rusten.

Vermeng in een grote kom of op een werkvlak
de bloem met de boter en maak er met je vingers
kruimels van.
Voeg er dan het zout en het ei aan toe en vermeng
alles goed met je handen of in een keukenmachine.
Kneed gedurende 10 minuten het deeg flink door.
Voeg er dan het gistpapje aan toe en kneed dat nog
5 minuten goed door.
Bedek het deeg met een schone doek en laat goed
rijzen op een warme plek.

Maak de vulling:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit daarin de uien
in 5 minuten.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden kipfilet, alle
specerijen, peper en zout naar smaak en de fijngehakte
knoflook aan toe en laat alles 5 minuten meebakken.
Voeg er een half glas water en de geraspte wortel
aan toe en schep alles goed door elkaar.
Doe een deksel op de pan en laat zachtjes koken
totdat je ziet dat alle vocht verdampt is; wel af en
toe roeren.
Haal van het gas af en laat afkoelen.

Doe alles in een kom en meng er met een vork
de 2 kaaspuntjes en de geraspte kaas doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak
tot een plak van 2 mm.dikte.
Steek er rondjes uit met een uitsteekvormpje of met
een glas.
Leg in het midden van elk rondje wat van de kipvulling.
Klap de rondjes dicht tot een halve maan.(bevochtig
de randjes met wat melk en druk de randjes dicht met
een vork).
Leg de pasteitjes op een met bakpapier belegde
bakplaat, bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei vermengd
met 1 eetlepel melk en bestrooi elk pasteitje met een
paar komijnzaadjes.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde
oven en laat 15-20 bakken.




Geplaatst op 08 juli 2015 12:39 en 5154 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
TinekeW  
08 jul 2015 14:45
Lijkt me heerlijk Amber
Vind je het goed dat ik het recept op mijn blog plaats?

Amber  
08 jul 2015 15:01
Ja hoor,túúúúrlijk mag dat :grin:
_