Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 19:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bell55 om 19:16
_
Bell55 Online

Door SiebevanderBij om 19:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marianne om 19:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door dagmar57 om 19:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel crème caramel


Amandel crème-caramel

Lekker dessert en een variatie op de standaard crème caramel.





Dit heb je nodig:

3 eieren;
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr.);
eenzelfde maat blikje volle melk;
70 gram amandelpoeder;
2 eetlepels oranjebloesemwater;
2 druppels amandel-essence;
100 gram suiker (voor de caramel);
2 eetlepels water.

Zo maak je het:

Maak de caramel door de 2 eetlepels water in een pannetje te verhitten
met de 100 gram suiker. Als de caramel mooi lichtbruin is dan is ze klaar.

Giet de caramel op de bodem van vier ramequins en laat staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de gecondenseerde melk samen met dezelfde hoeveelheid
volle melk in een kom en vermeng met een garde.
Voeg daar dan de eieren, het amandelpoeder, de amandel-essence en
het oranjebloesemwater aan toe en vermeng alles goed met elkaar.
Giet dat mengsel op de caramel in de ramequins.

Plaats de gevulde ramequins in een braadslede en giet zoveel
water in de braadslede totdat de ramequins tot de helft in het water
staan.
Plaats in de voorverwarmde over en laat 40-45 minuten bakken.
Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen.
Zet de crème-caramels een hele nacht in de koelkast.




Geplaatst op 10 februari 2016 11:45 en 4718 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 jun 2017 18:43
Ramquins wat is dat in dat gerecht

Amber  
22 jun 2017 10:43
Dit zijn ramequins:vuurvaste bakjes die in de oven kunnen.
_