Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.

Jet
20 september 2016 20:59
_
Mooie recepten, die ik graag wil proberen. Voor hoeveel personen zijn de recepten en ingrediënten bedoeld?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Petronella48 om 01:26
_
Petronella48 Online

Door WillemijnF om 01:07
_
WillemijnF Online

Door annaseb om 01:05
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Iney om 00:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 00:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 00:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 00:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:33
_
Fransesien Online





_

Andere artikelen



Amandel crème caramel


Amandel crème-caramel

Lekker dessert en een variatie op de standaard crème caramel.





Dit heb je nodig:

3 eieren;
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (400 gr.);
eenzelfde maat blikje volle melk;
70 gram amandelpoeder;
2 eetlepels oranjebloesemwater;
2 druppels amandel-essence;
100 gram suiker (voor de caramel);
2 eetlepels water.

Zo maak je het:

Maak de caramel door de 2 eetlepels water in een pannetje te verhitten
met de 100 gram suiker. Als de caramel mooi lichtbruin is dan is ze klaar.

Giet de caramel op de bodem van vier ramequins en laat staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de gecondenseerde melk samen met dezelfde hoeveelheid
volle melk in een kom en vermeng met een garde.
Voeg daar dan de eieren, het amandelpoeder, de amandel-essence en
het oranjebloesemwater aan toe en vermeng alles goed met elkaar.
Giet dat mengsel op de caramel in de ramequins.

Plaats de gevulde ramequins in een braadslede en giet zoveel
water in de braadslede totdat de ramequins tot de helft in het water
staan.
Plaats in de voorverwarmde over en laat 40-45 minuten bakken.
Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen.
Zet de crème-caramels een hele nacht in de koelkast.




Geplaatst op 10 februari 2016 11:45 en 3984 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 jun 2017 18:43
Ramquins wat is dat in dat gerecht

Amber  
22 jun 2017 10:43
Dit zijn ramequins:vuurvaste bakjes die in de oven kunnen.
_