Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door MaryPlantenga om 19:21
_
MaryPlantenga Online

Door Briesje om 19:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 19:19
_
KEMPENAAR Online

Door Rosalina42 om 19:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Snelle kiptajine met wortelen en uien


Kiptajine met wortelen en uien

Dit gerecht maak je snel klaar omdat het wordt bereid in een snelkookpan. Heb je die nou niet dan kan je het natuurlijk ook gewoon koken in een kook/braadpan.


Dit heb je nodig:

4 kippenpoten;
3 grote uien;
2 kilo wortelen;
1 theelepeltje saffraanpoeder (kleurstof);
2 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel zwarte peper;
2 eetlepels olijfolie;
1/2 ingelegde citroen;
1 bosje fijngesneden koriander;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de kippenpoten in de snelkookpan.
Schrap de wortelen en snijd ze in staafjes.
Schil de uien en hak ze grof.

Voeg de groenten toe aan de kippenpoten in de pan.
Giet er de olijfolie overheen en voeg alle specerijen en het zout toe.
Fruit alles al omscheppend aan zodat de kippenpoten mooi bruin worden.
Bedek met zoveel water zodat alles nét onder staat.
Doe de deksel op de snelkookpan en breng snel aan de kook.
Doe het gas laag als het ventiel van de snelkookpan begint te fluiten.
Haal het deksel dan weer van de pan en voeg de
wortelen toe.
Sluit de pan en laat opnieuw (ongeveer 15 minuten) koken.
Zet het gas dan laag, haal het deksel van de pan en voeg de in fijne reepjes gesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.
Sluit de pan en breng aan de kook; laat het nog 5
minuten doorkoken.
Haal uiteindelijk het deksel weer van de pan en
controleer of de saus/bouillon goed is ingekookt
en of er genoeg peper en zout in zit.

Schep de kippenpoten op een mooie schaal met
daaroverheen de worteltjes, de uien en de saus.
Opdienen met lekker Marokkaans/Turks brood.




Geplaatst op 04 april 2016 14:54 en 4877 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.