Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Qmaniahome om 18:20
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door MargaP om 18:18
_
MargaP Online

Door Rosalina42 om 18:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door BIBI58 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Qmaniahome om 18:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 18:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Appel Tarte Tatin met koekkruidenroom


Appel tarte tatin met koekkruidenroom

Een lekker en gemakkelijk appeltaartrecept dat ik aantrof bij de Jumbo.


Ingrediënten

40 g roomboter
6 el suiker
1200 g Elstar appels
2 el bloem
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
250 ml slagroom
1 el koek- en speculaaskruiden
0,5 citroen
1 springvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de boter en 4 el suiker in een steelpan met een dikke bodem op hoog vuur. Roer met een houten lepel voorzichtig door het suikermengsel tot het goudbruin is. Neem de pan van het vuur en schenk de karamel in de springvorm.
  2. Snijd de appels in partjes. Leg ze op de zijkant in de karamel.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 3 mm dik. Maak de deegcirkel ½ cm groter dan de vorm. Leg het deeg met behulp van de deegroller op de appels.
  4. Druk het deeg aan de rand op de appels. Vouw de deegrand in de vorm en druk het vast.
  5. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Klop intussen de slagroom met de resterende suiker, de koek- en speculaaskruiden en het citroensap bijna stijf.
  6. Haal de taart uit de oven en laat ca. 15 min. afkoelen. Maak de springvorm open en keer de taart om op een bord. Snijd de taart in punten en schep de koekkruidenroom ernaast


koek/speculaaskruiden


Artikel links


Geplaatst op 06 april 2016 14:28 en 4024 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.