Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Tajine tonijnmoten met groene kool



Dit heb je nodig:

6 mooie moten verse tonijn;
1 groene kool;
3 uien;
1 bosje verse koriander, fijngehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
3 teentjes knoflook;
1 mespunt saffraanpoeder;
1 dessertlepel komijnpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
5 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Blancheer de in vier stukken gesneden groene kool gedurende 4-5 minuten in een pan kokend water.
Laat de kool goed uitlekken en snijd de stukken in fijne repen.
Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd alles in fijne plakjes.
Was de koriander en de peterselie.
Spoel de moten tonijn onder stromend water.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook.
Voeg er de repen groene kool aan toe en schep alles door elkaar.
Voeg er 15 cl. water aan toe, de saffraan en het paprika- en komijnpoeder.
Doe er peper en zout naar smaak bij en schep alles goed om.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Voeg evt. nog wat water toe.
Leg de moten tonijn op het koolmengsel, bestrooi het geheel met de gehakte koriander en peterselie, doe het deksel op de pan en laat alles nog heel zachtjes 10 minuten stoven.
Schep de tonijn op een mooie schaal, bedek met het koolmengsel en dien zeer heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.











Geplaatst op 09 november 2007 21:58 en 2282 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.