Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Madelief46 om 15:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:26
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online





_

Andere artikelen



Gefrituurde Chermoulawijting




Krokant gebakken gevulde vis

Ingrediënten:
Voor de Chermoula (=marinade):
* 2 teentjes knoflook(geperst)
* 1 klein bosje koriander fijngehakt)
* 2 eetlepels olie
* 2 eetlepels scherpe paprikapoeder
* 1 theelepel komijnpoeder
* zout.

De vis:
* 1,5 kilo wijtingen
* 2 grote citroenen
* bloem
* olie om te bakken.

Zo maak je het:

De Chermoula:
Pers als eerste de knoflook.Vermeng het met de olie, koriander, het komijnpoeder,de scherpe paprikapoeder en een snufje zout. Doe er niet teveel olie bij. Het mengsel moet niet vloeibaar zijn. Dit is een marinade die je voor verschillende visgerechten kunt gebruiken. Je kan hem van tevoren maken en goed bewaren in de koelkast.Je kan er eventueel andere kruiden naar smaak aan toevoegen.

Maak de wijtingen schoon en was ze goed. Vul de wijtingen van binnen en bestrijk van buiten met de Charmoula marinade en laat de marinade tien minuten intrekken. Rol de wijting vervolgens door de bloem en verhit een flinke laag olie in een koekenpan.Bak de vis enkele minuten in de olie aan beide zijden tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens goed uitlekken op keukenpapier.

Serveertips:
Leg de vis op een mooie schaal, leg er schijfjes citroen overheen en dien op met salades en Marokkaans brood.




Geplaatst op 13 april 2007 12:22 en 2035 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.