Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Maakouda



Dit heb je nodig:

1 kilo aardappelen;
1 bosje platte peterselie (fijngehakt);
1 mespunt saffraan;
1 dessertlepel gemalen komijn;
1/2 theelepel scherpe rode peper;
1/2 dessertlepel zwarte peper;
zout naar smaak;
olie om te bakken.

frituurdeegje:
125 gram bloem;
1 eetlepel bakkersgist;
1 eetlepel maizena;
1 groot glas lauw water;
zout, peper, saffraan.

Tomatensaus:
4 tomaten;
2 eetlepels tomatenpuree;
1 klein bosje fijngehakte verse koriander;
2 rode pepers;
zout.

Zo maak je het:

Maak eerst het frituurdeegje door in een kom de bloem, de maizena, de gist, peper, zout en saffraan met elkaar te vermengen.
Voeg daar beetje bij beetje het lauwe water aan toe en vermeng alles goed totdat er een dik frituurbeslag ontstaat.

Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar.
Verwijder de schil als de aardappelen gaar en afgekoeld zijn.
Doe ze in een foodprocessor of prak ze zeer fijn met een vork tot puree.
Doe de puree in een kom en voeg daar de fijngehakte platte peterselie, het komijnpoeder, de saffraan, de scherpe rode peper, de zwarte peper en zout naar smaak aan toe en vermeng alles goed.
Maak van het mengsel kleine balletjes en maak die met de palm van je hand iets plat.
Haal de Maakouda door het frituurbeslag en bak ze aan beide zijden goudbruin in de hete olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Was de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze in een foodprocessor.
Haal de pitjes uit de rode pepers en voeg die toe aan de tomaten in de foodprocessor.
Maal alles goed fijn.
Doe het mengsel in een pan, voeg er de fijngehakte koriander, het zout, de tomatenpuree en een scheut water aan toe en breng aan de kook.
Laat de tomatensaus af en toe roerend op laag vuur koken totdat je een dikke saus overhoudt.

Serveer de Makouda heet met daarbij apart de tomatensaus.




Geplaatst op 15 december 2007 22:47 en 6134 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.