Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Sjem0653 om 05:08
_
Sjem0653 is vandaag Jarig

Door janmols193535 om 05:08
_
Janmols193535 is vandaag Jarig

Door konijntje48 om 05:08
_
Konijntje48 is vandaag Jarig

Door wilma62 om 05:08
_
Wilma62 is vandaag Jarig

Door MaKo om 05:08
_
MaKo is vandaag Jarig

Door xpcdn21o46 om 05:08
_
Xpcdn21o46 is vandaag Jarig

Door vlinder52 om 05:08
_
Vlinder52 is vandaag Jarig

Door willemko om 05:08
_
Willemko is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Sesam-anijsbrood



Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
ongeveer 1 dessertlepel zout;
1 tot 2 eetlepels sesamzaadjes;
1 eetlepel anijszaadjes;
1 eetlepel bakkersgist;
1 ei;
1 eigeel om het brood mee te bestrijken;
lauw water (of half lauw water en half lauwe melk);
1 eetlepel olie;
1 eetlepel suiker.

Zo maak je het:

Doe in een grote kom (of in een foodprocessor met kneedhaken):
de bloem, het zout, de gist, sesam- en anijszaadjes, de suiker en het ei.
Vermeng alles goed met elkaar, maak er een kuil in en schenk er beetje bij beetje zoveel lauw water of de halve hoeveelheid lauw water/lauwe melk bij tot er een samenhangend en soepel deeg ontstaat.
Kneed het deeg stevig, hetzij met de handen, hetzij met de foodprocessor (zeker 15 minuten) en kneed er op het laatst de olie doorheen.
Maak een bol van het deeg en laat het 15 minuten rusten.
Maak er twee bollen van, duw die plat zodat er twee platte broden ontstaan en leg die op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat.
Bestrijk de broden met losgeklopt eigeel en maak er met een mes ruiten in (zie afbeelding).
Zet de broden in de oven en laat ze in een op 190 graden voorverwarmde oven goudbruin bakken.
















Geplaatst op 16 december 2007 22:56 en 4534 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 dec 2013 16:08
Beste Amber,

zou je ook ipv anijszaad venkelzaad kunnen gebruiken,
of denk je dat dit niet zo lekker zal zijn?

Groetjes Linsy/Safiya

Amber  
02 dec 2013 20:20
Als jóu dat lekker lijkt, waarom niet? Je mag aan elk recept toevoegen of weglaten wat je zélf wilt......

groetjes,
AMBER
_