Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Sesam-anijsbrood



Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
ongeveer 1 dessertlepel zout;
1 tot 2 eetlepels sesamzaadjes;
1 eetlepel anijszaadjes;
1 eetlepel bakkersgist;
1 ei;
1 eigeel om het brood mee te bestrijken;
lauw water (of half lauw water en half lauwe melk);
1 eetlepel olie;
1 eetlepel suiker.

Zo maak je het:

Doe in een grote kom (of in een foodprocessor met kneedhaken):
de bloem, het zout, de gist, sesam- en anijszaadjes, de suiker en het ei.
Vermeng alles goed met elkaar, maak er een kuil in en schenk er beetje bij beetje zoveel lauw water of de halve hoeveelheid lauw water/lauwe melk bij tot er een samenhangend en soepel deeg ontstaat.
Kneed het deeg stevig, hetzij met de handen, hetzij met de foodprocessor (zeker 15 minuten) en kneed er op het laatst de olie doorheen.
Maak een bol van het deeg en laat het 15 minuten rusten.
Maak er twee bollen van, duw die plat zodat er twee platte broden ontstaan en leg die op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat.
Bestrijk de broden met losgeklopt eigeel en maak er met een mes ruiten in (zie afbeelding).
Zet de broden in de oven en laat ze in een op 190 graden voorverwarmde oven goudbruin bakken.
















Geplaatst op 16 december 2007 22:56 en 4630 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 dec 2013 16:08
Beste Amber,

zou je ook ipv anijszaad venkelzaad kunnen gebruiken,
of denk je dat dit niet zo lekker zal zijn?

Groetjes Linsy/Safiya

Amber  
02 dec 2013 20:20
Als jóu dat lekker lijkt, waarom niet? Je mag aan elk recept toevoegen of weglaten wat je zélf wilt......

groetjes,
AMBER
_