Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 08:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:44
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 08:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 08:41
_
Loezie Online

Door digilou om 08:41
_
Digilou Online

Door sammie49 om 08:39
_
Sammie49 Online





_

Andere artikelen



Tonijnsteaks



heb je nodig:

2 tonijnsteaks;
2 wortelen;
2 aardappelen;
2 tomaten;
olijfolie;
zout naar smaak.

Marinade (chermoula):
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
zout en zwarte peper naar smaak;
2 geperste tenen knoflook;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 eetlepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Meng in een kom alle ingredienten van de marinade.
Pel de tomaten (onderdompelen in kokend water) en snijd ze in kleine stukjes.
Doe 1 eetlepel marinade in een kookpan, voeg daar de tomatenstukjes aan toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 10
minuten sudderen.
Doe de tonijnsteaks in de marinade, zorg dat de tonijnsteaks helemaal bedekt zijn en laat ze marineren (zo lang mogelijk; daar worden ze alleen maar lekkerder van).
Schil de aardappelen en schrap de wortelen en kook ze in hun geheel in water bijna gaar (ze moeten stevig blijven).
Snijd de aarappelen na het koken in plakjes en de wortelen in repen.
Schep in een ovenschaal twee bergjes van de marinade/tomatensaus.
Schik daarop de repen wortel, daarop weer de gemarineerde tonijnsteaks en als laatst de plakken aardappel in een ronde bloemvorm.
Giet over elke steak een scheutje olijfolie.
Zet de ovenschaal 15 minuten in een hete, voorverwarmde oven.
Plaats elke tonijnsteak na het bakken op een mooi bord en schep er rondom wat van de groenten en de hete marinade/tomatensaus op.





















Geplaatst op 15 januari 2008 00:26 en 4429 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 mei 2014 11:46
Ik ga het vandaag uitproberen!