Delen     Populaire blogs     Volgende blog
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Priv bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorien Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tonijnsteaks



heb je nodig:

2 tonijnsteaks;
2 wortelen;
2 aardappelen;
2 tomaten;
olijfolie;
zout naar smaak.

Marinade (chermoula):
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
zout en zwarte peper naar smaak;
2 geperste tenen knoflook;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 eetlepel komijnpoeder;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Meng in een kom alle ingredienten van de marinade.
Pel de tomaten (onderdompelen in kokend water) en snijd ze in kleine stukjes.
Doe 1 eetlepel marinade in een kookpan, voeg daar de tomatenstukjes aan toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 10
minuten sudderen.
Doe de tonijnsteaks in de marinade, zorg dat de tonijnsteaks helemaal bedekt zijn en laat ze marineren (zo lang mogelijk; daar worden ze alleen maar lekkerder van).
Schil de aardappelen en schrap de wortelen en kook ze in hun geheel in water bijna gaar (ze moeten stevig blijven).
Snijd de aarappelen na het koken in plakjes en de wortelen in repen.
Schep in een ovenschaal twee bergjes van de marinade/tomatensaus.
Schik daarop de repen wortel, daarop weer de gemarineerde tonijnsteaks en als laatst de plakken aardappel in een ronde bloemvorm.
Giet over elke steak een scheutje olijfolie.
Zet de ovenschaal 15 minuten in een hete, voorverwarmde oven.
Plaats elke tonijnsteak na het bakken op een mooi bord en schep er rondom wat van de groenten en de hete marinade/tomatensaus op.





















Geplaatst op 15 januari 2008 00:26 en 4331 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 mei 2014 11:46
Ik ga het vandaag uitproberen!