Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mriet om 12:33
_
Mriet Online

Door Ofsen om 12:33
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door HarryH om 12:32
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door LadyLely om 12:32
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Rina2 om 12:32
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Pandora57 om 12:32
_
Nieuw Forum onderwerp gestart

Door Rosalina42 om 12:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 12:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Groene salade met peer en walnoot



Dit heb je nodig;

1 zak gemengde groene sla;
2 stevige, rijpe peren (doyenne du comice);
100 gram Gruyere-kaas (of een andere kaas naar smaak);
80 gram gepelde walnoten;
sap van een halve citroen;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
zout en zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Doe de gemengde groene sla in een kom.
Grill de walnoten in een droge pan; kneus ze een beetje.
Voeg de afgekoelde, gekneusde walnoten bij de gemengde groene sla, tezamen met de geschilde en in blokjes gesneden peren en de in kleine blokjes gesneden kaas.
Maak een vinaigrette van het citroensap, de zonnenbloemolie en zout en zwarte peper.
Giet dat over de salade en schep alles voorzichtig om.
Zet in de koelkast.
Koel serveren bij bijvoorbeeld een hartige taart....










Geplaatst op 23 januari 2008 00:06 en 11503 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marianne  
23 jan 2008 20:03
Ook weer zo lekker- ik ga es wat dingen van je overschrijven als dat mag. Ken je kip-met-peren? Ook doyenné, de kipfilet in reepjes geknipt. Veeeel knoflook en verse gember fijnsnijden. De kip kruiden met wat je lekker vind, wat kaneel en peper en zout of zo. Om en om een reepje peer en kip in een ovenschaal leggen, knoflook en gember eroverheen, klontjes roomboter- twintig minuten met alu-folie in de oven, gasoven op 4. Brood naar keuze erbij.

Amber  
24 jan 2008 00:24
Hallo Marianne;

Natuurlijk mag je de recepten overschrijven (of uitprinten als je dat gemakkelijker vindt), daar zijn ze voor hoor.....

Ik ben gek op gerechten met vlees of kip gecombineerd met vruchten zoals tutti-frutti, pruimen of abrikozen, appel of peer.
Er staan er verscheidene hier op mijn wewblog. Heerlijk.
Bedankt voor het receptje dat je hier opgaf. Lijkt me ook heel lekker om eens te maken.Bedankt daarvoor!
Groeetjes,
Amber
_





_
Gast  20 jan 2011 19:17
Ik heb hem net gemaakt.. ik ben benieuwd.. nog even wachten tot mijn aardappels uit de oven klaar zijn en smullen maar!