Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Eenzamefietser75 om 15:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:05
_
Januitdelft Online

Door marlie49 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:04
_
Catja44 Online

Door kapak63 om 15:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Elles om 15:04
_
Elles Online





_

Andere artikelen



Groentenkefta's



Dit heb je nodig:

1/2 bosje platte peterselie;
3 grote aardappelen;
1 grote ui;
2 a 3 middelgrote wortelen;
2 eieren;
zout en specerijen (komijn, kurkuma, ras el hanout of anders) naar smaak;
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld;
beetje bloem.

Zo maak je het:

Kook de aardappelen in water met zout gaar en stamp ze tot een puree.
Hak de platte peterselie en snipper de ui zeer fijn.
Fruit de ui in een anti-aanbakpan zonder olie of vet en voeg er de gehakte peterselie aan toe. Steeds blijven roeren tot de ui glazig is.
Laat afkoelen.
Rasp de wortelen op een fijne rasp.

Vermeng in een kom de aardappelpuree en het ui/peterseliemengsel met elkaar.
Voeg er zout, specerijen naar smaak en kappertjes aan toe.
Goed vermengen.
Doe er dan de geraspte wortel bij en schep opnieuw goed om.
Voeg er vervolgens 1 voor 1 de eieren aan toe.
Het aantal eieren is afhankelijk van de consistentie van het aardappelmengsel: het moet niet te vochtig maar ook niet te droog worden.
Maak kleine ballen van het mengsel, druk een beetje plat en haal ze aan beide zijden door de bloem.
Bak ze in een koekenpan in wat olie (of boter) aan beide zijden goudbruin.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.


















Geplaatst op 24 januari 2008 12:06 en 3733 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fatima66  
02 mei 2011 13:17
hallo amber

Moet je de eieren eerst loskloppen of moet je ze in 1 geheel toevoegen?

groetjes

Amber  
02 mei 2011 13:54
Eén voor één in z'n geheel toevoegen en er goed doorheen roeren.
_





_
Amber  
02 mei 2011 13:54
Eén voor één in z'n geheel toevoegen en er goed doorheen roeren.