Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Sardines in chermoulasaus



Dit heb je nodig:

8 flinke sardines;
1 bosje verse koriander;
4 tenen knoflook;
flinke scheut water;
2 eetlepels paprikapoeder;
1 theelepel scherpe rode peper;
1 eetlepel komijnpoeder;
het sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie.
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Spoel de sardines af onder de stromende kraan en wrijf de schubben er van af.
Maak de sardines schoon (kop er af, ingewanden er uit).
Spoel alles nog een keer goed.
Hak de koriander fijn in een foodprocessor, samen met de gepelde knoflooktenen.
Doe in een kom en voeg er de overige ingredienten aan toe.
Meng alles goed met elkaar.
Doe de schoongemaakte sardines bij de chermoula; zorg ervoor dat ze helemaal bedekt worden en laat tenminste 30 minuten marineren (hoe langer hoe beter).
Doe de gemarineerde sardines en de chermoula in een tagine (of in een kookpan), leg er wat plakjes tomaat bovenop, giet er nog wat water bij en breng aan de kook.
Laat ongeveer 20 minuten zachtjes stoven en dien op, met grote stukken Marokkaans brood daarbij....







Geplaatst op 29 januari 2008 12:46 en 5375 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
29 jan 2008 12:58
Sardientjes zijn zo heerlijk....
Maak het in de zomer vaak mijn man is er gek op.
Bedankt weer.

Amber  
29 jan 2008 13:58
Je weet het.....ik ga gewoon door met het plaatsen van lekkere recepten, dus van alles en nog wat; zoet en hartig door elkaar, hahaha.

Ik ben ook gek op gegrillde sardientjes; gewoon beetje zeezout en peper en dan even op de houtskoolgrill, mmmmmmmmmm

groetjes, Amber
_





_
Gast  26 jul 2013 18:09
ah : :twisted: