Dit heb je nodig:
8 flinke sardines;
1 bosje verse koriander;
4 tenen knoflook;
flinke scheut water;
2 eetlepels paprikapoeder;
1 theelepel scherpe rode peper;
1 eetlepel komijnpoeder;
het sap van 1 citroen
3 eetlepels olijfolie.
zout naar smaak.
Zo maak je het:
Spoel de sardines af onder de stromende kraan en wrijf de schubben er van af.
Maak de sardines schoon (kop er af, ingewanden er uit).
Spoel alles nog een keer goed.
Hak de koriander fijn in een foodprocessor, samen met de gepelde knoflooktenen.
Doe in een kom en voeg er de overige ingredienten aan toe.
Meng alles goed met elkaar.
Doe de schoongemaakte sardines bij de chermoula; zorg ervoor dat ze helemaal bedekt worden en laat tenminste 30 minuten marineren (hoe langer hoe beter).
Doe de gemarineerde sardines en de chermoula in een tagine (of in een kookpan), leg er wat plakjes tomaat bovenop, giet er nog wat water bij en breng aan de kook.
Laat ongeveer 20 minuten zachtjes stoven en dien op, met grote stukken Marokkaans brood daarbij....