Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Bloemkoolschotel met ei



Dit heb je nodig:

1 grote bloemkool in roosjes verdeeld;
5 eieren;
1 mespunt saffraan;
1 afgestreken theelepel zwarte peper;
1 " " " " " " " gemberpoeder;
1/2 theelepel komijnpoeder;
1 mespunt scherpe rode peper;
100 gram geraspte mozzarella;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Was de bloemkoolroosjes en kook ze gaar in kokend water met zwarte peper,zout, gemberpoeder en saffraan.
Laat goed uitlekken in een vergiet.
Klop de eieren los in een kom en kruid het met het komijnpoeder, rode peper en zout naar smaak.
Schep de bloemkoolroosjes in een vuurvaste schaal of braadslee.
Schenk er het eiermengsel overheen en bestrooi met de geraspte mozzarella.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat goudbruin worden.





Geplaatst op 29 januari 2008 13:20 en 4273 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
29 jan 2008 13:37
Hallo, Weer iets lekker ik maak het ook klaar maar met andere kruiden. Muskaatnoot en peterselie. Groetjes Chrisje

Amber  
29 jan 2008 14:00
Hallo Chrisje,

Ja, jouw variatie kan ook natuurlijk....ook lekker. Dit is de Marokkaanse variatie; kan je misschien ook eens uitproberen....

groetjes,Amber
_





_
Jamila  
29 jan 2008 20:38
dit is echt leuk,zo maak ik de bloemkool ook vaak,zo wilt mijn man alleen de bloemkool.,zo kreeg hij het thuis ook.
ikzelf kook het ook weleens in de kokosmelk,dan krijg je ook een lekkere smaak.

Amber  
29 jan 2008 23:36
Lijkt me ook heel smakelijk.Gaat door die kokosmelk die typische bloemkool"lucht" weg?
_





_
Amber  
29 jan 2008 23:38
Nog een ideetje en ook heel vaak toegepast in de Marokkaanse keuken:

alle kruiden door het losgeklopte ei mengen; de gekookte bloemkoolroosjes er doorheen halen en meteen aan alle kanten bakken in hete (zonnenbloem-)olie......
Laten uitlekken op keukenpapier.

CorrieS  
05 mrt 2008 14:33
Badankt ,
Probeer steeds bloemkool op een andere manier klaar te maken totdat
mijn ene zoon bloemkool gaat waarderen.
Hij houdt van pittige gerchten.
Groetjes Corrie
_