Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:56
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Kiptajine met ingelegde citroen, olijven en aardappelen



Dit heb je nodig:

1 grote panklare kip van ongeveer 1,5 kilo;
4 eetlepels olijfolie;
2 uien;
4 tenen knoflook;
4 takjes platte peterselie en 4 takjes verse koriander;
40 gram roomboter;
1/2 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel kurkuma;
zout en zwarte peper naar smaak;
200 gram rode of groene olijven;
2 ingelegde citroenen (mar.winkel, markt of zelfgemaakt);
6 vastkokende aardappelen, elk gesneden in vier stukken.

Zo maak je het:

Snijd de kip in grove stukken.
Pel de uien en snijd ze in schijfjes. Pel de knoflooktenen en pers ze.
Verhit de olijfolie in een tajine of een kookpan, voeg er de roomboter aan toe en verhit die tot ze gesmolten is.
Doe de gesneden uien in de tajine/kookpan en voeg er het gemberpoeder, de kurkuma en zwarte peper en zout naar smaak aan toe.
Doe er de stukken kip bij, schep alles goed om en braad alles goed aan.
Doe er dan de geperste knoflook en de fijngehakte peterselie en koriander bij en schep om.
Begiet het geheel met 1 glas water.
Breng alles weer aan de kook, zet het deksel op de tajine/kookpan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven.
Voeg de aardappels na 30 minuten kooktijd toe aan het gerecht.
Snijd de ingelegde citroenen in vieren en voeg die tezamen met de olijven toe.
Doe het deksel weer op de tajine en laat alles goed doorwarmen en laat de saus indikken.
Gloeiend heet opdienen in de tajine (of op een mooie schaal) met grote stukken Marokkaans brood daarbij.

Klik voor het recept van INGELEGDE CITROENEN op de link hieronder:



Artikel links


Geplaatst op 31 januari 2008 23:24 en 22176 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  09 apr 2012 16:48
Ongelofelijk lekker! Maak dit vaak voor wat grotere gezelschappen.

Gast  23 jul 2012 05:36
Hoi Amber,

ik wil dit gerecht graag gaan maken, ik kook nog niet zolang dus hoop dat het gaat lukken!
Maar wat is een panklare kip? En de aardappels, moet ik die van te voren appart koken, en dan na die 30 min toevoegen, of na die 30 min ongekookt toevoegen?

Alvast bedankt!

Groetjes Nadia
_





_
Amber  
24 jul 2012 15:47
Panklaar betekent dat de kip is ontdaan van de ingewanden en het "kontje" en evt. gewassen in koud stromend water en goed afgedroogd.
De aardappels niet koken; alleen schillen en in vier stukken snijden en na 30 minuten kooktijd toevoegen en laten koken tot ook die gaar zijn.

Gast  11 mrt 2017 12:24
Hoi Amber, ik heb vorige maand kiptajine met groenten gemaakt. Dat recept kan ik niet meer vinden. Ik neem aan dat ik, als ik dit recept gebruik, wortelen gelijk met de aardappels en courgette later kan toevoegen, toch?
_





_
Amber  
11 mrt 2017 20:33
Misschien bedoel je onderstaand recept?

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=132544&Kiptajine-met-gemengde-groenten#.WMRQvCHvLMI

(De link copiëren en plakken in je browser)