Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Weerhier om 05:36
_
Weerhier Online

Door jocowi om 05:32
_
Jocowi Online

Door ido om 05:20
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:16
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ido om 05:15
_
Ido Online

Door flexion10 om 05:09
_
Flexion10 is vandaag Jarig

Door GrardLips om 05:09
_
GrardLips is vandaag Jarig

Door Maus om 05:09
_
Maus is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Rghaif



Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
1 afgestreken dessertlepel zout;
20 gram verse gist;
1/4 liter water (ongeveer);
roomboter;
honing of poedersuiker.

Zo maak je het:

Zeef de bloem in een kom of gewoon op de tafel of op het aanrecht.
Voeg er het zout en de in een beetje warm water opgeloste gist aan toe.
Doe er wat water bij en vermeng alles tot een samenhangende massa.
Kneed dit deeg gedurende 20 minuten goed en voeg er steeds wat water bij als het deeg te hard is.
Er moet uiteindelijk een soepel en elastisch deeg ontstaan.
Smeer het deeg en je handen in met wat olie en maak kleine bolletjes ter grootte van een abrikoos van het deeg.
Doe dat door het deeg met je rechterhand vast te houden en met de wijsvinger en de duim van je linkerhand het deeg daardoorheen te persen en er steeds een bolletje vanaf te "knijpen".
Zorg er daarbij voor dat het deeg en je handen goed vet blijven.
Pak een bolletje deeg, leg het op het met olie ingevette werkvlak en druk met je vingers en de palmen van je hand het deeg zodanig plat dat er een vliesdunne plak ontstaat.
Vouw deze plak in de lengte in drieen en daarna de aldus ontstane rechthoek ook weer in drieen zodat er uiteindelijk een vierkante gevouwen stuk deeg ontstaat.
Doe hetzelfde met alle bolletjes deeg.
Druk elk deegpakketje voor het bakken weer zodanig plat dat ze twee keer zo groot worden.
Verhit een licht met olie ingevette anti-aanbakpan op het gas en bak daarin de rghaif aan beide zijden goudbruin.
Smelt, als alle rghaif gebakken zijn, 100 gram roomboter en roer daar desgewenst een paar eetlepels honing doorheen.
Neem de eerste rghaif en haal deze vlug ddoor het boter-honing mengsel.
Leg deze op een mooie schaal met daarbovenop een droge rghaif.
Herhaal dit tot alle rghaif zijn verwerkt.
Verhit deze sstapel in een hete oven en leg ze vervolgens op een mooie schaal.
Bestrooi de rghaif evt. met wat geroosterde sesamzaadjes.
Dien ze op met een lekker glas Marokkaanse mintthee.(zie voor de bereiding daarvan de link hieronder).

n.b.Je kunt nog veeel meer met deze rghaif....je kunt ze b.v. ook vullen met groenten, garnalen of gehakt.
Recepten hiervan plaats ik een andere keer.






Artikel links


Geplaatst op 07 februari 2008 12:37 en 18094 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Cosetta  
16 okt 2008 17:00
Beste Amber

Ik zou graag deze recept willen uitproberen! Maar zit vragen.
Het vouwen van het deeg, hoe gaat u te werk?
In de lengte in 3 vouwen en nadien nog in 3? Is het deeg dan niet te dik? En als ik die zou bakken is de binnenkant niet rauw?

Amber  
16 okt 2008 19:08
Hallo Cosetta,

Je moet het zo zien:
uiteindelijk ligt er een heel dun uitgedrukte (zodat je er bijna doorheen kunt kijken) vierkante plak deeg voor je.
Die flinterdunne plak vouw je in drieeen. Dan heb je dus een langwerpige, rechthoekige lange plak. Die lange plak vouw je ook weer in drieeen en dan houd je dus een vierkante plak over.
DIE vierkante plak druk je ook weer plat, maar niet heel erg plat zoals eerst en DAN kan je 'm gaan bakken. Als je het precies zo doet dan blijft het deeg echt niet rauw van binnen....
Heb je nog een vraag (over dit recept of iets anders) stel die gerust.
groetjes en een fijne avond,
AMBER
_





_
Catherine.Sillis  
14 jan 2010 22:52
Hallo Amber,
de olie die je gebruikt voor de Rghaif, welke is dat precies? Maisolie, soya, ...?
Dank je wel. Hele mooie site, heb er al uren op zitten lezen en kijken. Dank je.
Catheirne.

Amber  
17 jan 2010 15:35
Hallo Catherine,

In de eerste plaats hartelijk dank voor je compliment v.w.b. dit weblog......hoop dat je nog vaak langs zult komen; je bent van harte welkom!
Over de gebruikte olie; je kunt de olie gebruiken die je zelf het lekkerst vindt; ik gebruik zonnenbloemolie.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  11 apr 2011 19:05
hallo amber
ik heb het geproobert en het was wel leker
maar heb je ook een reasept van koekjes
groetjes joyse :grin:

Amber  
11 apr 2011 23:31
Hallo Joyse,

Er staan tientallen koekjesrecepten op dit weblog.
Ga daarvoor naar de kolom hier links .
Dan zie je allemaal koekjesrecepten op een rij.
Vind je dat allemaal te ingewikkeld, scroll dan gewoon naar beneden met je muis en dan kom je vanzelf allerlei recepten, waaronder ook koekjesrecepten, tegen.

groetjes en succes er mee,
AMBER

_





_
Gast  25 apr 2011 15:48
salaam waar kan ik verse gist kopen groetjes warda

Amber  
26 apr 2011 11:13
Bij de supermarkt (mijn Jumbosupermarkt verkoopt verse gist bij de koelafdeling van de bakkerafdeling) of bij een warme bakker.
Ook kan je bij de marokkaanse winkels verse gist kopen.
Ik weet niet of jij ook dergelijke winkels bij jou in de buurt hebt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  06 mei 2011 19:57
Leuke site , ik moet een spreekbeurt doen over marokko , en ik heb het recept van hier gehaald dat word een dikke 10/10 echt leuke site , ik heb her recept van de Rghaif genomen en ga het ook maken zodat iedereen kan proeven . aan de reacties te zien lijkt het wel lekker xxxxx :grin:

Amber  
06 mei 2011 22:22
Ik wens je er heel veel succes en plezier mee.

Groetjes van
AMBER
_





_
Gast  15 mei 2011 21:26
hallo ik wil aleen een vrag stellen moet je 50 zijn om je hier aan temelden ik ben zelf 46 en ik kook graag marokaans

Amber  
16 mei 2011 13:34
Nee hoor....je kunt van deze site gebruik maken van18-80 jaar en misschien ook nog wel jonger of ouder....
Leeftijd maakt hier niets uit.
Ik wens je er veel plezier mee...

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 aug 2011 14:35
Ik heb er net twee van vriendin gekregen maar die heeft ze dik besmeerd met honing en daarop wat gehakte vers gebakken amandelen. Super!

Amber  
31 aug 2011 13:08
Ook erg lekker, het recept hierboven is een basisrecept, dus je kunt ze versieren of besmeren met wat je maar lekker vindt....

groetjes,
AMBER


_





_
Gast  24 feb 2012 18:27
hallo
welke bloem word er gebruik voor deze deeg pateseriebloem of zelfrijzendebloem
thx

Amber  
28 feb 2012 14:32
Gewone witte bloem....
_





_
Gast  05 apr 2012 15:15
moet ik zeker maken er is niets lekkers dan marokaanse gerechten
sebhanlah

Gast  05 apr 2012 15:17
hey amber hoe heb je leren koken eigenlijk
_





_
Amber  
07 apr 2012 22:03
Door zelf uit te proberen, kookboeken te lezen, via internet en goed kijken hoe er wordt gekookt in o.a. Marokko door de vrouwen daar......

Gast  10 jan 2013 14:39
Hallo amber , Weet u mischien hoe u de rghaif met gehakt maakt ?
Groetjes Bella Yasmina :grin:
_