Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door TontenBrinke om 08:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Tajine van kwartels met dadels



Misschien niet zo bekend in Nederland....kwartels. Kwartel-eitjes zijn bekender en worden veel verkocht, vooral zo rond de Kerst.
Toch zijn kwartels een heerlijke gevogeltesoort en zeer geschikt om een lekkere tajine mee te bereiden.

Dit heb je nodig:

5 schoongemaakte kwartels;
1 grote ui of twee kleine;
1 geperste teen knoflook;
1 klontje boter of een scheutje olie;
1/2 dessertlepel gemberpoeder;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder of 3 stokjes;
4 kruidnagelen;
1/2 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
water.

Voor de dadels:
250 gram verse dadels;
2 flinke eetlepels zachte boter;
1 flinke eetlepel honing;
1 mespunt fijngestampte Arabische gom;
mespuntje zout.

Voor de versiering:
Gegrilld sesamzaad of in wat olie gebakken blanke amandelen.

Zo maak je het:

Verhit in een pan de olie of de boter en fruit daarin de fijngehakte ui en de knoflook.
Als de ui glazig is doe er dan de kwartels bij en laat ze rondom wat kleuren in de uienboter (of olie).
Doe er de specerijen bij en genoeeg water zodat de kwartels net onderstaan.
Breng aan de kook, zet het gas laag, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven.

Laat in een andere pan 2 eetlepels boter langzaam smelten en voeg er de honing en de Arabische gom en een mespuntje zout aan toe. Vermeng alles goed.
Doe er dan de ontpitte, zachte dadels bij, roer het geheel door elkaar en laat 5 minuten, van tijd tot tijd roerend, zachtjes pruttelen.
Zorg ervoor dat de dadels niet tot moes koken. Ze moeten heel blijven.

Controleer of de kwartels gaar zijn (het vlees laat dan gemakkelijk los van de botjes) en proef of er genoeg zout, peper en andere specerijen in zitten. Voeg evt. nog wat water toe als dat nodig is.
Doe er dan de dadels bij en evt. het dadelvocht als dat er nog is.
Laat nog 5 minuten sudderen zodat de dadels de smaak van de kwartelsaus opnemen.

Dien deze "tajine" (ook al is dit gerecht niet bereid IN een tajine, dan heet het gerecht ZELF ook zo) gloeiend heet op in een mooie schaal, bestrooid met gegrillde sesamzaadjes en/of gebakken amandelen.
Evt. kan je het gerecht ook versieren met partjes hardgekookte (kwartel-) eitjes.









Geplaatst op 10 februari 2008 20:09 en 4697 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
11 feb 2008 23:37
Hallo Amber, Lekker die kwartels heb ze eens gegeten bij kennissen. Fijn stukje vlees! Groetjes Chrisje.