Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online

Door WillemijnF om 15:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catja44 om 15:06
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Dorade uit de oven



Nu maar weer eens zo'n lekker Marokkaans visrecept.
In Marokko maar ook in de andere Noord-Afrikaanse landen wordt erg veel vis gegeten.
Er bestaan dan ook talloze heerlijke recepten voor gebakken vis, vistajine en zoals dit keer: vis uit de oven.

Dit heb je nodig:

1 mooie grote schoongemaakte dorade van 500 gram/1 kilo;
1 kilo geschilde, vastkokende aardappelen in plakjes gesneden;
500 gram geschrapte wortel, in stukjes gesneden;
1 gesneden ui;
1 grote vleestomaat, in plakjes;
1/2 citroen in plakjes;
handjevol groene olijven;

Chermoula-marinade, gemaakt van:
75 ml. olijfolie, 3 tenen knoflook, 4 takjes verse koriander, 2 dessertlepels paprikapoeder, 2 dessertlepels komijnpoeder, 1 dessertlepel zwarte peper, zout naar smaak en het sap van 1/2 citroen.
Vermeng de ingredienten voor de chermoula met elkaar in een keukenmachine..

Zo maak je het:

Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de chermoula-marinade en laat twee uur marineren in de koelkast.
Vermeng de aardappelplakjes, de stukjes wortel, de plakjes ui en tomaat met elkaar en vermeng dat alles met de rest van de marinade.
Gebruik de nog niet afgespoelde beker of de schaal waar de marinade in is bereid en doe daar 100 ml. water in.
Giet dat water met de marinaderestanten in een ovenschotel- of schaal. (of een tajine natuurlijk).
Schik alle in de chermoula gemarineerde ingredienten in deze volgorde in de schaal:
eerst de uien, de wortelstukjes, de dorade in het midden en die vervolgens bedekken met de tomaatplakjes, de plakjes citroen.
De aardappelplakjes rondom de dorade leggen en versieren met de groene olijven.
Verdeel de evt. overgebleven chermoula over het gerecht.
Zet de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Bedek zo nodig de vis met alufolie op de helft van de baktijd om aanbranden te voorkomen.

Dien kokend heet op met Marokkaans brood en evt. een klein bordje zout/komijnpoeder er bij.













Geplaatst op 19 februari 2008 11:37 en 19785 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
19 feb 2008 12:34
Dat was juist het recept wat ik zocht.
Dank je wel.Is dat genoeg voor 6 personen

Amber  
19 feb 2008 13:05
Het ligt er aan hoeveel trek die zes personen hebben....hahaha.....anders doe je alle ingredienten toch 1 1/2 of 2x zoveel?
Ik neem aan dat je er dan ook nog salades of zo bij geeft? Of gebakken aubergines of zo?
Even kijken hoe groot je de vis neemt....
_





_
Gast  05 feb 2011 12:07
2 uur in de oven lijkt mij zo lang?
Word de vis dan niet droog?
Gr, René

Amber  
05 feb 2011 18:11
Hallo René,

Misschien lijkt 2 uur wat lang, maar je moet altijd zélf even kijken wanneer het genoeg is en de vis mooi gaar is.

gr. Amber
_





_
Gast  26 apr 2011 22:35
Allereerst bedankt voor al je lekkere recepten! Mijn vraag is of dit recept ook lekker is met een ander soort vis, bijv. Tilapia, Kabeljauw, etc. Ik heb nog nooit Dorade op dus ik weet niet of deze vis een heel specifieke smaak heeft wat belangrijk is voor dit recept.

Amber  
26 apr 2011 22:47
Het kan ook heel goed met kabeljauw, maar ik kan de dorade echt wel aanraden; het is ook een witvis, nét als kabeljauw, maar met een hele fijne smaak en sappige textuur en daarbij met erg weinig graten.
Daarbij is-ie ook veel goedkoper dan kabeljauw.
Of je ook tilapia kunt gebruiken weet ik niet; dan bedoel je zeker tilapiafilets en die lijken me niet zo geschikt voor dit recept.
Zélf heb ik nog nooit tilapia gegeten, dus ik kan je daarbij niet adviseren.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  03 mrt 2012 10:31
ik ga het vanavond uitproberen.. bedankt!
merve

Gast  29 dec 2012 15:27
Het recept is echt heerlijk. Vanavond maakt ik het recept voor de derde keer :grin: heel erg bedankt voor het recept.
_





_
Amber  
30 dec 2012 15:57
Heel graag gedaan; fijn dat het lekker was...

groetjes,
AMBER

Gast  21 jun 2013 09:08
Hoi Amber, ik heb dit gerecht gisteren gemaakt, het was heerlijk. Ik heb (nog) geen tajine dus ik heb mijn römrtopf gebruikt, ging prima. Bedankt!
_





_
Amber  
21 jun 2013 13:02
Is ook goed natuurlijk; wél zonder deksel in de oven gezet?

Gast  20 sep 2014 21:09
2 uur op 225 graden dat moet je dus niet doen als je een goeie oven hebt geen saus overgebleven en aardappels en vis aangekoekt in de ovenschaal zonde van het eten gelukkig niet 2 uur erin gelaten dan was ie zeker in vlammen opgegaan ik zou gwn aanraden om anderhalf uur te doen en dan op 180 graden is meer dan genoeg
_





_
Gast  21 sep 2014 08:48
Kan ik dit ook met n ander soort vis doen zoals rode poon ofzo

Amber  
21 sep 2014 16:13
Ja hoor; ik schreef ook al in een eerdere reactie hierboven:

""Het kan ook heel goed met kabeljauw, maar ik kan de dorade echt wel aanraden; het is ook een witvis, nét als kabeljauw, maar met een hele fijne smaak en sappige textuur en daarbij met erg weinig graten.
Daarbij is-ie ook veel goedkoper dan kabeljauw.""

Rode poon zou dus ook kunnen of een andere witvis; je moet de oventijden dan wel een beetje aanpassen...
_





_
Amber  
21 sep 2014 16:18
Ik wil ook nog even zeggen dat je zélf moet kijken hoe lang je de vis in de oven zet en op hoe hoog de temperatuur moet staan; het is helemaal afhankelijk van de oven die je hebt.
Af en toe ook even kijken of er nog genoeg vocht bij zit voor de saus; is dat niet zo voeg dan een beetje water toe.
Een recept is altijd een richtlijn voor hoe je een gerecht kunt bereiden maar je moet er zelf ook een beetje op letten en evt. aanpassen.