Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online





_

Andere artikelen



Bulghur met uien en rozijnen



Dit is een een bijgerecht dat je in plaats van rijst of couscous kunt serveren. Lekker en weer eens iets anders....

Dit heb je nodig:

2 uien;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
150 gram bulghur;
1 handje rozijnen;
50 cl. kokend water;
olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de uien en fruit die in een scheut olijfolie goudbruin.
Voeg er dan de bulghur, het kaneelpoeder en de rozijnen aan toe.
Voeg er al roerend het kokende water aan toe.
Doe er peper en zout naar smaak bij, deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Het vocht moet geheel zijn geabsorbeerd.
Heet opdienen.
(je kunt het met een beetje thijm of oregano bestrooien).

















Geplaatst op 03 maart 2008 15:12 en 4711 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
03 mrt 2008 17:41
Bulghur is een soort tarwe,(geplette tarwe,couscous is ook een tarwe en bulghur is nog grover)
Ik antwoord even voor Amber,ik zag je vraag staan,als er nog een uitgebreidere uitleg is dan zal Amber hem wel vermelden.

Amber  
03 mrt 2008 21:28
Bedankt voor je antwoord Jamila.
Nee, volgens mij is er geen uitgebreider antwoord dan wat jij gaf.
Bulghur is te verkrijgen bij Turkse winkels en het is idd. groffer dan couscous. Het wordt veel gebruikt in de Turkse keuken.
Ik vind bulghur heel smakelijk en je kunt er zoveel mee doen.
Ik zal nog eens wat vaker recepten voor bulghur plaatsen. Je kunt het met van alles combineren, van zoet tot hartig.
_