Delen     Populaire blogs     Volgende blog
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Priv bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorien Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sardinegehakthapjes



Sardientjes kan je op verschillende manieren bereiden; door de bloem halen en dan lekker krokant bakken in de olie is een optie, ze vullen met een mengsel van ui, koriander, peterselie en specerijen is ook niet te versmaden (ik zet de link daarvan onder het nu volgende recept), maar probeer dit ook eens:

Dit heb je nodig:

1 kilo sardientjes;
6 tenen knoflook;
2 eieren;
60 gram bloem;
20 gram komijnpoeder;
20 gram scherpe rode paprikapoeder;
olijfolie;
1 citroen;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Maak de sardientjes schoon (haal de koppen eraf en de ingewanden eruit, staart er af).
Prak de sardientjes in stukjes en vermeng die met de geperste knoflooktenen, de losgeklopte eieren, de bloem, zout naar smaak en de specerijen.
Maak van dat mengsel balletjes ter grootte van een ei en maak die iets plat.
Bak ze in de hete olijfolie aan beide zijden goudbruin en serveer met partjes citroen.









Artikel links


Geplaatst op 07 maart 2008 12:41 en 2632 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
10 mrt 2008 21:51
Ik heb afgelopen zaterdag de gevulde gemaakt.
Een mengsel van knoflook,citroensap,koriander,peterselie,komijn,pa prikapoeder.
Dan door de bloem wenelen en dan bakken in de olie.
Heerlijk heerlijk....lekker zelfgemaakte frietjes erbij en een salade.
OOOOh wat hebben we het weer slecht allemaal.

Amber  
10 mrt 2008 22:05
Ja, vind ik ook heel lekker; gevulde sardines.
Zelf heb ik afgelopen vrijdag rode poon en grote sardines gebakken; vantevoren natuurlijk eerst lekker laten marineren in de chermoula, dan door de bloem wentelen en bakken.
Met een saus van tomaten/paprika's/pepers en knoflook erbij en gebakken aubergines, mmmmmmmmmmm
_





_
Jamila  
11 mrt 2008 09:42
Rode Poon,koop je die op de markt,of bij de viswinkel.
Die moet ik ook eens proberen,voor vanavond wordt het gemarineerde gangasiusfilet,met aardappeltjes en broccoli...Vis ligt al lekker in de marinade te dobberen.....

Amber  
11 mrt 2008 12:57
Ik koop rode poon meestal bij mij in de viswinkel in de Jumbo.....lekkere witte vis met 1 grote graat in het midden en verder bijna helemaal niet. Natuurlijk is ie ook te koop op de markt. Ik neem meestal de kleinere exemplaren.....
De grote zijn meer geschikt om te verwerken in een tajine.
_