Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Knoflookolie



Lekkere, zelf te maken knoflookolie. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat.
Je kunt deze olie in al je gerechten gebruiken en natuurlijk ook in je salades.

Dit heb je nodig:

2 grote bollen knoflook, horizontaal door midden gesneden;
500 ml. olijfolie;
2 takjes verse thijm of anders 2 dessertlepels gedroogde thijm;
2 dessertlepels gegrillde peperkorrels.

Zo maak je het:

Doe de doorgesneden knoflookhelften met de gesneden kant naar beneden in een vuurvaste schaal, doe de thijm en de peperkorrels er bij en overgiet het geheel met de olijfolie.
Doe er een deksel op of bedek met aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten tot 1 uur (tot de knoflook helemaal zacht is) in een voorverwarmde oven op 150 graden celcius.

Haal uit de oven en verwijder voorzichtig de knoflook en houd die apart.

Giet de knoflookolie door een fijne zeef en laat helemaal afkoelen.
Doe de olie in een goed afsluitbare fles.
Je kunt deze olie minstens 1 maand bewaren op een koele, donkere plaats.
Je kunt deze olie in al je gerechten gebruiken. Ook heel lekker om een vinaigrette mee te maken voor je salade. Voeg er dan een beetje honing aan toe.

Knijp de apart gehouden knoflook uit de schilletjes en doe in een kom.
Prak de knoflook fijn met een vork.
Doe de knoflookmassa in een goed afsluitbare pot.
Je kunt het gebruiken bij je gegrillde kip, lamsvlees, groenten, tajines, etc.


















Geplaatst op 10 maart 2008 16:16 en 8927 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
AdminDan  
10 mrt 2008 16:26
Lekker hoor Heb je misschien ook een recept voor knoflook saus?

Jamila  
10 mrt 2008 16:54
Lekker lekker,ik ruik het al,dit ga ik zeker maken.
_





_
Amber  
10 mrt 2008 17:05
Nee Danny, helaas heb ik dat recept niet maar ik stel me zo voor dat dat gewoon een kwestie is van mayonaise vermengen met knoflook en wat groene kruiden. Ik wil het wel eens voor je opzoeken hoor....

Groetjes,
Amber

Amber  
10 mrt 2008 17:07
Lekker he Jamila.....en zo gezond ook. Wel een beetje doordringende lucht, maar daar kunnen we wel tegen, toch?Hahaha....

groetjes,
Amber
_





_
Ria53.1  
10 mrt 2008 19:00
Mmmmm lekker knoflook ben er gek op.Als het aan mij lag doe ik het overal in.Die olie ga ik echt een keer maken.
Gr Ria

Gast  03 jan 2016 16:55
Lekker
_