Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen



Nog zo'n hartig/zoet gerecht waar de Marokkaanse keuken om bekend staat; zeer eenvoudig te bereiden en te serveren met couscous naturel.....

Dit heb je nodig:

1 kip in stukken gesneden (of drumsticks);
4 gehakte uien;
1 kommetje vol blanke rozijnen;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
1 flinke scheut olijfolie.

Zo maak je het:

Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met kokend water. Laat ze ongeveer 10-12 minuten wellen.

Verhit een scheut olijfolie in een kookpan of in een tajine en fruit daarin de uien glazig.
Doe er dan de stukken kip bij en bestrooi met het kaneelpoeder, de gemberpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Schep alles goed om.
Braad de kip om en om aan en bedek dan met een flinke scheut (warm) water.
Breng aan de kook, zet het gas laag, deksel op de pan of op de tajine en laat ongeveer 40 minuten stoven.
Voeg er dan de gewelde en uitgelekte rozijnen aan toe en laat alles nog 10 minuten stoven.
Kijk of de saus goed is ingekookt; ze moet dik zijn.
Opdienen met witte couscous (met brood kan ook).





Geplaatst op 12 maart 2008 14:39 en 9841 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 okt 2012 11:50
Heerlijk, bedankt voor het plaatsen van dit recept! Ga het vanavond meteen maken. :grin: