Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 08:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 08:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Carl65 om 08:03
_
Carl65 Online

Door Loezie om 08:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kip met gecaramelliseerde uien en rozijnen



Nog zo'n hartig/zoet gerecht waar de Marokkaanse keuken om bekend staat; zeer eenvoudig te bereiden en te serveren met couscous naturel.....

Dit heb je nodig:

1 kip in stukken gesneden (of drumsticks);
4 gehakte uien;
1 kommetje vol blanke rozijnen;
1 dessertlepel kaneelpoeder;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
1 flinke scheut olijfolie.

Zo maak je het:

Doe de rozijnen in een kom en bedek ze met kokend water. Laat ze ongeveer 10-12 minuten wellen.

Verhit een scheut olijfolie in een kookpan of in een tajine en fruit daarin de uien glazig.
Doe er dan de stukken kip bij en bestrooi met het kaneelpoeder, de gemberpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Schep alles goed om.
Braad de kip om en om aan en bedek dan met een flinke scheut (warm) water.
Breng aan de kook, zet het gas laag, deksel op de pan of op de tajine en laat ongeveer 40 minuten stoven.
Voeg er dan de gewelde en uitgelekte rozijnen aan toe en laat alles nog 10 minuten stoven.
Kijk of de saus goed is ingekookt; ze moet dik zijn.
Opdienen met witte couscous (met brood kan ook).





Geplaatst op 12 maart 2008 14:39 en 9955 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  02 okt 2012 11:50
Heerlijk, bedankt voor het plaatsen van dit recept! Ga het vanavond meteen maken. :grin: