Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 02:17
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:05
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:04
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:03
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst

Door blueslabel.nl om 02:02
_
Nieuwe Weblog hoofdfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Oosters rozen/kaneeldessert


Oosterse rozen-kaneeldessert

Lekker en apart toetje; de moeite waard om eens te proberen:

Dit heb je nodig:

400 ml. volle melk;
200 ml. room;
1 dessertlepel kaneel;
2 eetlepels oranjebloesemwater;
1 eetlepel rozenwater;
60 donkerbruine basterdsuiker (of honing);
2 gram "agar-agar" (of gelatine).

Zo maak je het:

Verwarm de melk en de room in een pannetje en voeg er de basterdsuiker of de honing en het oranjebloesemwater en het rozenwater aan toe.
Voeg, als de melk goed heet is, de agar-agar toe en laat enkele minuten pruttelen.
Schenk het dessert in vormpjes of schaaltjes en laat afkoelen.
Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Versier met het kaneelpoeder (b.v. zoals op de foto).














Geplaatst op 12 maart 2008 15:45 en 4539 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 jan 2011 11:58
dit ziet er erg lekker uit maar ik zou niet weten waar ik al die spullen weg moet halen

groetjes :grin:

Amber  
24 jan 2011 13:08
Ik weet niet waar je woont, maar in elke grotere stad is er wel een toko, een Marokkaanse of Turkse winkel te vinden en die verkopen wel rozenwater en agar-agar. Gelatine en alle andere ingrediënten kan je bij de gewone supermarkt halen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 aug 2012 01:35
Beste amber, ben blij met je heerlijke recepten bedankt daarvoor, ik had een vraagje over die agar agar kun je dat ook in een Marokkaans winkel halen en bij welk afdeling staat het Mvg faat

Gast  11 okt 2012 13:14
wat is dat agar agar
_





_
Amber  
11 okt 2012 22:40
Agar-agar is een vegetarisch, dus plantaardig, bindmiddel; gelatine is meestal dierlijk....