Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



CREME BRULEE MET GECARAMELLISEERDE PEREN EN KANEEL



Eenvoudig, maar heel lekker dessert.

Dit heb je nodig:

6 eigelen;
40 cl. vloeibare room;
10 cl. volle melk;
70 gram suiker;
40 gram donkerbruine basterdsuiker om te caramelliseren;
1 eetlepel roomboter;
2 theelepeltjes vanille-essence;
½ dessertlepel kaneelpoeder;
3 lekkere stevige peren, geschild en in kleine stukjes gesneden.

Zo maak je het:

Verhit de roomboter in een pannetje en doe daar de stukjes peer, drie eetlepels bruine basterdsuiker en de kaneelpoeder bij.
Roer alles door elkaar en laat op laag vuur caramelliseren.
Breng de room en de volle melk met de vanille-essence aan de kook.
Klop de eigelen los met de suiker tot het mengsel wit wordt.
Giet het eigeel-mengsel bij het room/melk/vanille mengsel en roer door elkaar.
Bedek de bodem van 6 vuurvaste puddingvormpjes of -schaaltjes met een laagje gecaramelliseerde peer en giet daar het warme room-mengsel overheen.
Zet de vormpjes ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 100 graden celcius.
Laat goed afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Bestrooi de creme met wat donkerbruine basterdsuiker en zet ze even onder een hete grill zodat de suiker caramelliseert.




Geplaatst op 13 maart 2008 18:06 en 7158 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
13 mrt 2008 18:23
Hallo Amber, Het water komt mij in de mond als ik denk aan een "creme brulee" hm hm lekker recept! Chrisje

Norma  
07 jun 2009 23:34
En deze ga ik ook maken......
_





_
Amber  
08 jun 2009 09:50
Succes er mee en eet smakelijk....