Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen


Banaan-chocolademarmercake
02 maart 2015 16:38

Gelukkig 2015 allemaal!!
31 december 2014 17:33

Amandel-sinaasappelkoekjes met...
02 november 2014 16:57

Marokkaanse "macarons"
02 november 2014 16:37




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Amber
29 maart 2015 19:40
_
Hallo Farida, Als je koek/gebak/bonbons-recepten zoekt moet je altijd in de linkerkolom bij CATEGORIEN OVERZICHT kijken onder nummer 11.koekjes/gebak/bonbons. Bed oelde je misschien deze taart? http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=59615&Ricottataart-met-abrikozen Groetjes, Amber

Farida
29 maart 2015 17:05
_
Hallo. Ik ben als gek aan het zoen naar uw recept van een taart met abrikozen, gemalen amandelen, en gecondenseerde melk. Met kant-en-klare bladerdeeg. Staat dit recept hier niet meer op uw pagina? Heb het dringend nodig. Alvast bedankt voor uw snelle antwoord. Groetjes. Farida

Amber
08 november 2014 23:55
_
Ik begrijp wat je bedoelt; het zijn zeker GEEN koek"kruiden" maar het is een typisch zoet/kruidige Marokkaanse lekkernij die bij speciale gelegenheden wordt gemaakt. De basis is geroosterde bloem, vermengd met specerijen en gemalen amandelen en/of pinda's, sesamzaad etc. Het heet SELLOU en hieronder vind je een recept. Er staat ook een Sellou-recept met pinda's op dit weblog: http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=17383&Selloublokjeskkernij




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door P.Falck om 01:39
_
P.Falck Online

Door theodora48 om 00:59
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door erik67 om 00:57
_
Erik67 Online

Door tinekeverbeek om 00:48
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Annemarie. om 00:46
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door blieb om 00:44
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door theodora48 om 00:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door quillo54 om 00:39
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Marokkaans "SMIDA" brood



Bij veel vlees- kip en visrecepten vermeld ik altijd dat de gerechten opgediend moeten worden met grote stukken Marokkaans brood.
Nu is Marokkaans brood tegenwoordig overal (en dan vooral in de grotere steden) ruimschoots verkrijgbaar bij Marokkaanse maar ook Turkse bakkers.
Wil je het liever eens zelf bakken zoals veel Marokkaanse vrouwen ook in Nederland nog steeds voor elke maaltijd doen, dan heb ik hier een goed recept: Marokkaans brood gemaakt van fijn griesmeel.
De moeite van het proberen waard.

Dit heb je nodig:

400 gram fijne smida (griesmeel);
190 tot 220 ml. lauwwarm water;
20 gram verse bakkersgist;
15 gram roomboter;
1 1/2 dessertlepel suiker;
1 dessertlepel zout.

Zo maak je het:

Los de verse gist op in 30 ml. lauwwarm water.

Doe de smida in een kom en vermeng met de suiker en het zout.
Maak er een kuiltje in en doe daar de opgeloste gist in met de zachte roomboter en voeg er beetje bij beetje het lauwwarme water bij.
Leg de aldus verkregen bol deeg op een werkvlak en begin het deeg met de palmen en duimen van je hand goed door te kneden totdat het deeg soepel en niet meer plakkerig is (je kunt het natuurlijk ook kneden in een keukenmachine).
Bedek het deeg met een doek en zet op een warme plaats tot de hoeveelheid deeg verdubbeld is.
Kneed het deeg dan nog even door, verdeel het deeg in een paar bollen en laat die nog ongeveer 12 minuten rusten.
Maak de bollen deeg plat tot ze een diameter van 25 centimeter hebben en een dikte van 1 cm.
Besproei de bovenkant van het deeg met water en bestrooi met wat griesmeel.

Laat het deeg vervolgens nog eens 1 1/2 tot 2 uur rijzen en bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden.








Geplaatst op 15 maart 2008 00:37 en 14436 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  meer smilies
_
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 aug 2010 23:07
hoelang moeten ze bakken?

groetjes Susanne

Amber  
31 aug 2010 14:18
Tot ze goudbruin zijn en als je er op klopt moeten ze een hol geluid geven.....even zelf uitmikken want het ligt ook aan je oven......
_





_
Gast  27 aug 2011 18:57
Salmaleihkum,

Dank u wel voor deze heerlijke recepten.
Ik kan niet goed bakken maar met u recepten hoop ik dat het lukt.
Voor het suikerfeest ga ik enkele van u recepten proberen.

salama, Djenna

Amber  
29 aug 2011 12:16
Salam aleikoum Djenna,

Veel plezier met de recepten en succes.

groetjes,
beslama,
AMBER
_





_
Gast  04 jan 2012 15:31
salamoualikoum het ziet er lekker uit maar moet er geen meel of bloem bij

Gast  09 apr 2012 17:05
voor hoeveel personen is dit?
_