Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

EID MUBARAK/GEZEGEND OFFERFEES...
05 oktober 2014 16:32

Het Offerfeest 2014 (Aid al Ka...
23 september 2014 12:56

Kalfslever met charmoula
29 augustus 2014 17:49

Marokkaanse gevulde kip uit de...
29 augustus 2014 17:27

Honinggebak (Bligha)
29 augustus 2014 16:42




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Johnk126
23 oktober 2014 10:04
_
I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one these days.. akeegagckbdc

Samira
19 oktober 2014 22:07
_
Dankjewell amber alles is duidelijk voor me nu. groetjes!!

Amber
18 oktober 2014 01:36
_
Hoi Samira, Ja, nou snap ik welke je bedoelt. Je vroeg of je de abrikozenjam kon vervangen door iets van chocola? Lijkt me niet.....je moet er in elk geval een soort dunne jam doorheen gebruiken voor een goed resultaat of een resultaat zoals je op de foto ziet. Houd je niet van de smaak van abrikozen, kies dan een andere smaak jam. Groetjes, Amber




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door nandes om 04:43
_
Nandes Online

Door Elise2 om 04:03
_
Elise2 Online

Door jjacqueline om 03:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 03:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door amida om 02:41
_
Amida Online

Door elvira om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marjori2 om 02:02
_
Marjori2 Online

Door elvira om 02:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

_
W
eblog artikel
_
• Andere artikelen

Marokkaans "SMIDA" brood


Klik voor een vergroting               1

Bij veel vlees- kip en visrecepten vermeld ik altijd dat de gerechten opgediend moeten worden met grote stukken Marokkaans brood.
Nu is Marokkaans brood tegenwoordig overal (en dan vooral in de grotere steden) ruimschoots verkrijgbaar bij Marokkaanse maar ook Turkse bakkers.
Wil je het liever eens zelf bakken zoals veel Marokkaanse vrouwen ook in Nederland nog steeds voor elke maaltijd doen, dan heb ik hier een goed recept: Marokkaans brood gemaakt van fijn griesmeel.
De moeite van het proberen waard.

Dit heb je nodig:

400 gram fijne smida (griesmeel);
190 tot 220 ml. lauwwarm water;
20 gram verse bakkersgist;
15 gram roomboter;
1 1/2 dessertlepel suiker;
1 dessertlepel zout.

Zo maak je het:

Los de verse gist op in 30 ml. lauwwarm water.

Doe de smida in een kom en vermeng met de suiker en het zout.
Maak er een kuiltje in en doe daar de opgeloste gist in met de zachte roomboter en voeg er beetje bij beetje het lauwwarme water bij.
Leg de aldus verkregen bol deeg op een werkvlak en begin het deeg met de palmen en duimen van je hand goed door te kneden totdat het deeg soepel en niet meer plakkerig is (je kunt het natuurlijk ook kneden in een keukenmachine).
Bedek het deeg met een doek en zet op een warme plaats tot de hoeveelheid deeg verdubbeld is.
Kneed het deeg dan nog even door, verdeel het deeg in een paar bollen en laat die nog ongeveer 12 minuten rusten.
Maak de bollen deeg plat tot ze een diameter van 25 centimeter hebben en een dikte van 1 cm.
Besproei de bovenkant van het deeg met water en bestrooi met wat griesmeel.

Laat het deeg vervolgens nog eens 1 1/2 tot 2 uur rijzen en bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden.






Geplaatst op 15 maart 2008 00:37 en 13543 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  meer smilies
_
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 aug 2010 23:07
hoelang moeten ze bakken?

groetjes Susanne

Amber  
31 aug 2010 14:18
Tot ze goudbruin zijn en als je er op klopt moeten ze een hol geluid geven.....even zelf uitmikken want het ligt ook aan je oven......
_





_
Gast  27 aug 2011 18:57
Salmaleihkum,

Dank u wel voor deze heerlijke recepten.
Ik kan niet goed bakken maar met u recepten hoop ik dat het lukt.
Voor het suikerfeest ga ik enkele van u recepten proberen.

salama, Djenna

Amber  
29 aug 2011 12:16
Salam aleikoum Djenna,

Veel plezier met de recepten en succes.

groetjes,
beslama,
AMBER
_





_
Gast  04 jan 2012 15:31
salamoualikoum het ziet er lekker uit maar moet er geen meel of bloem bij

Gast  09 apr 2012 17:05
voor hoeveel personen is dit?
_