Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes

Saskia
30 januari 2018 11:35
_
Amber, ik zo blij dat ik jouw site gevonden heb! Wat een mooie en lekkere recepten, ik ga er mee aan de slag! liefs!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lydia53 om 22:43
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Marije om 22:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 22:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annette49 om 22:37
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door JanJense om 22:35
_
JanJense Online

Door Rob1949 om 22:31
_
Rob1949 Online

Door Gribou---Greet om 22:31
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Oranjebloesemwater....



Je zult het wel vaker zijn tegengekomen in de recepten op mijn weblog: oranjebloesemwater (in het Marokkaans:Mazhar)
Een smaakmaker die niet mag ontbreken in zoete Marokkaanse gerechten en soms ook bij hartige recepten.

Oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken.
Vooral in desserts, koek en gebak, maar het wordt soms ook in salades en stoofschotels gebruikt..
In Nederland wordt het b.v. toegepast in marsepein.
Gebruik niet te veel want de smaak overheerst snel.

Het beste oranjebloesemwater komt uit de Dades-vallei in Marokko.
Het wordt gedestilleerd uit de blaadjes van de sinaasappelbloesem van de bittere sinaasappelboom (Citrus aurantium).
Het is een klein boompje met sterk vertakte stam en
doornige takken.
De meeste landen zijn voor oranjebloesemwater afhankelijk van de import.
Het is te koop in Marokkaanse en/of Turkse winkels, Indische toko's of in de grotere supermarkten.










Geplaatst op 17 maart 2008 16:08 en 9928 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 aug 2011 12:00
Tijdens mijn borstvoedingsperiode en met name in de zomer drink ik veel water. Maar water is soms gewoon water en kon soms erg te saai zijn. Ik heb dat opgelost door een dopje oranjebloemsemwater of rozenwater op een liter water te mengen. Het water krijgt dan een flinke oppepper en het smaakt heerlijk. Natuurlijk kun je de verhoudingen aanpassen aan je eigen smaak.

Groet,

Bianca

Amber  
11 aug 2011 17:40
Goed idee Bianca.
Bedankt voor deze verfrissende tip!

groetjes,
AMBER
_