Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Doperwten/preisoep met mint



Een hele lekkere groene soep met de frisse "touch" van groene Marokkaanse mint.....

Dit heb je nodig:

3 preien;
150 gram diepvries doperwtjes;
500 ml. kippen- of groentenbouillon (van blokjes);
4 eetlepels volle melk of room;
1 eetlepel fijngehakte verse mint;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1/2 theelepel komijnpoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Maak de preien schoon en snijd elke prei door de lengte in vieren en dan weer in dunne plakjes.
Breng 500 ml. water aan de kook, los daar de bouillonblokjes in op en voeg daar de preistukjes en de doperwtjes aan toe.
Laat ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes koken.
Haal dan van het gas af, voeg de komijnpoeder toe en klop de soep cremig met een staafmixer.
Roer de volle melk of de room en de fijngehakte mint door de soep.
Dien op in mooie soepkommen met evt. een lepeltje creme fraiche of room en bestrooid met wat fijngehakte verse koriander.










Geplaatst op 19 maart 2008 12:56 en 4705 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Chrisje  
19 mrt 2008 19:51
Hallo Amber, Ik die graag preisoep eet dit is een leuke variante erop! Gelijk uit proberen dit weekend, ziet er feestelijk uit met die room! Groetjes Chrisje

Gast  27 apr 2014 22:26
Hoi Amber, wat een lekkere soep, vandaag ook gemaakt met de buurvrouw. Heb mijn soepkommetje helemaal uitgelepeld. Volgende keer maar een groter pannetje maken.
groetjes Yvonne & Anita.
_





_
Amber  
28 apr 2014 12:15
Fijn dat jullie de soep lekker vonden; leuk ook dat jullie dit recept gebruikten, omdat het al een vrij oud (uit 200 recept is.

Groetjes,
Amber