Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:37
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door grejo om 20:37
_
Grejo Online





_

Andere artikelen



Tajine van kwarteltjes met geconfijte uien en arganolie



Het is bijna Pasen, dus misschien is deze kwarteltajine een lekker idee om op tafel te zetten. Leuk om te decoreren met kwarteleitjes die in deze tijd ruim te verkrijgen zijn......

Dit heb je nodig:

8 schoongemaakte kwarteltjes;
2 grote uien;
259 gram rozijnen;
4 eetlepels zonnebloemolie;
3 a 4 eetlepels arganolie;
1 1/2 eetlepel roomboter;
(of, indien verkrijgbaar, "Smen" (Marokkaanse geklaarde boter);
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel zwarte peper;
1 dessertlepel kurkuma;
een paar draadjes saffraan;
1 pijpje kaneel;
zout naar smaak;
1 flinke eetlepel honing;
geroosterde sesamzaadjes.

Zo maak je het:

Vermeng in een ruime kom de zachte roomboter en evt. de "Smen" met de specerijen en een 1/2 limonadeglas water.
Smeer de kwartels van binnen en van buiten in met dit mengsel en zet het apart.

Verhit de zonnenbloemolie in de tajine of in een kookpan en voeg er 1 in dunne plakjes gesneden ui aan toe.
Voeg daar de kwartels aan toe (in een stervorm, zoals op de foto) en schik daar de 2e in dunne plakjes gesneden ui overheen.
Braad het geheel even 5 minuten aan in de hete olie, giet een klein glas water in de kom waar voorheen de kwartels lagen te marineren, roer even om en schenk dat water over de kwartels en uien in de tajine (of kookpan). Voeg het pijpje kaneel toe.
Zet het deksel op de tajine of kookpan en laat het geheel heel zachtjes voor 1 1/2 uur stoven.
Doe er dan de eetlepel honing bij en de rozijnen, deksel er weer op en nog 10 minuten laten meestoven.
Giet er op het laatst de arganolie overheen en bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met de geroosterde sesamzaadjes.
Je kunt het geheel ook nog versieren met hardgekookte halve kwarteleitjes....
Opdienen in de tajine of op een mooie schaal met daarbij grote stukken Marokkaans brood en verschillende salades.





















Geplaatst op 20 maart 2008 14:14 en 5046 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.