Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:37
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Tajine van "rode" kip



De rode kleur van de kip wordt veroorzaakt door het rood van de tomaten en tomatenpuree die worden verwerkt in deze eenvoudige maar erg lekkere kiptajine........

Dit heb je nodig:

1 kilo kippenbouten in stukken;
4 wortelen;
3 rijpe tomaten;
1 ui;
1/2 bosje verse koriander;
1 dessertlepel tomatenpuree;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
scheut zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een tajine of een kookpan en braad de stukken kip daar aan alle kanten in aan.
Voeg er de fijngehakte ui en de specerijen en het zout aan toe en schep alles om.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes braden.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree aan toe en wat fijngehakte verse koriander.
Laat 5 minuten sudderen en doe er dan de in plakjes gesneden wortelen bij.
Schep alles goed om en overgiet met een glas water tot de kip half onder staat.
Breng weer aan de kook, doe het deksel er op en laat het gerecht
35 tot 40 minuten zachtjes koken, waarvan de laatste 5 minuten zonder deksel zodat de saus wat inkookt.
Bestrooi met een paar hele blaadjes koriander en dien op in de tajine of op een mooie schaal ( eerst de kipstukken, de groenten eroverheen en de saus rondom) met daarbij grote stukken Marokkaans brood en diverse salades.


















Geplaatst op 20 maart 2008 23:30 en 5283 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
22 mrt 2008 13:15
Ziet er heerlijkuit.
ik vind alles met kip trouwens lekker. Sla ik op en ga het zeker een keertje maken op deze manier