Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Tajine van "rode" kip



De rode kleur van de kip wordt veroorzaakt door het rood van de tomaten en tomatenpuree die worden verwerkt in deze eenvoudige maar erg lekkere kiptajine........

Dit heb je nodig:

1 kilo kippenbouten in stukken;
4 wortelen;
3 rijpe tomaten;
1 ui;
1/2 bosje verse koriander;
1 dessertlepel tomatenpuree;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1/2 dessertlepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
scheut zonnenbloemolie.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een tajine of een kookpan en braad de stukken kip daar aan alle kanten in aan.
Voeg er de fijngehakte ui en de specerijen en het zout aan toe en schep alles om.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes braden.
Voeg er de in kleine stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree aan toe en wat fijngehakte verse koriander.
Laat 5 minuten sudderen en doe er dan de in plakjes gesneden wortelen bij.
Schep alles goed om en overgiet met een glas water tot de kip half onder staat.
Breng weer aan de kook, doe het deksel er op en laat het gerecht
35 tot 40 minuten zachtjes koken, waarvan de laatste 5 minuten zonder deksel zodat de saus wat inkookt.
Bestrooi met een paar hele blaadjes koriander en dien op in de tajine of op een mooie schaal ( eerst de kipstukken, de groenten eroverheen en de saus rondom) met daarbij grote stukken Marokkaans brood en diverse salades.


















Geplaatst op 20 maart 2008 23:30 en 5472 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jamila  
22 mrt 2008 13:15
Ziet er heerlijkuit.
ik vind alles met kip trouwens lekker. Sla ik op en ga het zeker een keertje maken op deze manier