Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door januitdelft om 15:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 15:12
_
Prlwytzkofsky Online

Door WillemijnF om 15:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Aardappel/courgette krokantjes met koriander



Dit heb je nodig:

2 grote aardappelen;
1 courgette;
3 eieren;
100 gram bloem;
zout en peper naar smaak;
wat nootmuskaat;
1 flinke teen knoflook;
1 ui;
verse fijngehakte koriander;
10 cl. volle melk.

Zo maak je het:

Schil de aardapppelen en de courgette en rasp ze grof.
Voeg wat zout toe aan de rasp en laat dat even inwerken.
Spoel de rasp vervolgens onder de kraan goed af en laat goed uitlekken of slinger droog in een slacentrifuge.
Doe de rasp in een kom en voeg er de eieren, de fijngehakte ui en knoflook, de bloem, peper en zout naar smaak, een beetje nootmuskaat, de melk en de fijngehakte koriander aan toe en vermeng alles goed met elkaar.
Verhit wat zonnenbloemolie (of olijfolie) in een grote koekenpan en schep er twee of drie bergjes van het aardappel/courgette-mengsel in. Maak die iets plat.
Bak de krokantjes aan beide zijden langzaam gaar,goudbruin en krokant.





Geplaatst op 21 maart 2008 23:47 en 4532 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 sep 2011 20:32
ik snap dit niet goed, ik moet toch eerst de aardappelen in kokend water laten koken enn dan pureren ? en hoe kan ik een aardappel raspen als die nog niet gekookt is

Amber  
08 sep 2011 14:18
Nee hoor; de aardappelen hoeven niet gekookt te worden; rasp ze rauw en net zo grof als je doet met de courgette en bak de bergjes van het mengsel (zoals ook in het recept staat) "langzaam" gaar, goudbruin en krokant.
_





_
Gast  07 jun 2013 10:45
Dit ziet er super lekker uit, dit ga ik vandaag eens proberen en dar hoor je mijn reactie. :grin:

Amber  
07 jun 2013 12:21
Graag....succes er mee
_