Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 08:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Weerhier om 08:57
_
Weerhier Online

Door Rosalina42 om 08:56
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door TontenBrinke om 08:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd

Door Catharina70 om 08:54
_
Nieuwe Fotoboek foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Djaj M'hammer (kip met abrikozen en amandelen)



Het nu volgende kiprecept maakt onderdeel uit van feestelijke Marokkaanse maaltijden zoals b.v. bij bruiloften, besnijdenisfeesten etc.
Het is een traditioneel recept dat zeer gewaardeerd wordt en ik wil het jullie dus niet onthouden.
Hier volgt het recept.....

Dit heb je nodig:

Voor de "chermoula"(marinade) voor de kip:
1 zeer fijngehakte kleine ui;
2 tenen knoflook, geperst;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
1 dessertlepel gemberpoeder;
1/2 dessertlepel paprikapoeder;
1 mespunt gele kleurstof of saffraan;
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie.

Vermeng alle ingrediënten voor de "chermoula" met elkaar en smeer daar de kip of kipstukken goed aan alle kanten mee in.(zie foto 2)

Als de kip goed is gemarineerd (hoe langer, hoe beter) ga je verder met de bereiding:
Daarvoor heb je nog nodig:

1 fijngehakte ui;
1 kippenlever, fijngesneden;
1/2 dessertlepel gemberpoeder;
flinke mespunt paprikapoeder;
klein mespuntje gele kleurstofpoeder of saffraan;
zout en peper naar smaak;
beetje fijngehakte verse koriander en platte peterselie (2 eetlepels, gemengd);
1 (Marokkaans-)theeglas zonnenbloemolie gemengd met olijfolie;
witte amandelen, gebakken in wat olie;
150 gram gedroogde abrikozen;
1/2 liter water
pijpje kaneel;
suikerklontjes.

Zo maak je het:

Verhit de olie in een pan en braad daar de (hele) kip of de kipstukken zachtjes aan alle kanten in aan samen met de gehakte ui en de specerijen en zout.
Voeg er, als de ui glazig is, het water aan toe en doe het deksel op de pan en laat stoven.
Denk er aan de kip van tijd tot tijd om te keren en voeg er op de helft van de kooktijd (ongeveer na 20 minuten) de kleingesneden kippenlever aan toe.
Laat de saus op het einde van de kooktijd (in totaal 40-45 minuten) inkoken tot de gewenste dikte.
Schep de kip uit de pan en leg op een bakplaat en zet even in een hete oven zodat de kip een bruin korstje krijgt.
Doe de abrikozen in een pannetje en breng aan de kook.
Als ze zachter beginnen te worden voeg er dan een pijpje kaneel en 6 suikerklontjes aan toe.
Laat zachtjes koken en doe het gas uit als er een fijne dunne siroop is ontstaan.

Schep uiteindelijk de goudbruine kip of kipstukken op een mooie schaal, schep er de saus uit de pan over- en omheen een versier met de abrikozen en de gebakken amandelen.
Opdienen met Marokkaans brood en salades.




































Geplaatst op 22 maart 2008 14:54 en 12544 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 feb 2013 10:04
Hallo Amber,
Het is de eerste keer dat ik U kook Weblog bezoek.
Ik of wij (mijn vrouw en ik) gaan dit recept klaarmaken.
Ik laat zeker iets weten.
PS: Een mooi weblog proficiat, blijf u zeker volgen.
Grtz.

A.N

Amber  
23 feb 2013 13:44
Hallo A.N.,

Leuk dat jullie samen besloten hebben dit lekkere gerecht te gaan maken.
Ik hoop dat het goed lukt en dat het zal smaken.
Veel plezier en succes er mee.

groetjes,
AMBER
_