Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 08:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 08:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Carl65 om 08:03
_
Carl65 Online

Door Loezie om 08:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kip met peer en amandelen



Dit heb je nodig:

2 of drie kippenbouten;
2 fijngehakte uien;
1 scheut olijfolie;
flinke mespunt kurkuma;
peper en zout naar smaak;
1 pijpje kaneel;
1/2 fijngehakt bosje verse koriander;
1 stukje verse geraspte gemberwortel;
1 eetlepel roomboter;
2 eetlepels honing;
2 mooie peren;
1 eetlepel oranjebloesemwater.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en braad daar de kippenbouten rondom in aan.
Voeg, als de bouten mooi bruin zijn, de gehakte uien, de kurkuma, het pijpje kaneel, de geraspte gemberwortel, de fijngehakte verse koriander en peper en zout naar smaak toe.
Schep alles door elkaar.
Laat 5 minuten zachtjes stoven en voeg er dan 1 glas water aan toe.
Breng weer aan de kook, zet laag, deksel op de pan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes koken.
Doe een eetlepel roomboter in een koekenpan, laat dat smelten en voeg er 2 eetlepels honing aan toe.
Doe de geschilde, ontpitte en in vieren gesneden peren in de pan met het hete boter/honingmengsel en laat ze ongeveer 5 minuten aan alle kanten caramelliseren tot ze goudbruin zijn.
Voeg, als de kippenbouten gaar zijn, 1 eetlepel oranjebloesemwater, de gecaramelliseerde peren en de saus daarvan bij de bouten in de pan, laat alles nog even enkele minuten doorstoven en schep dan de kippenbouten op een mooie schaal en schik de peren en de saus daar over- en omheen.
Heet opdienen met lekker Marokkaans brood.











Geplaatst op 23 maart 2008 23:04 en 2787 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 okt 2016 13:49
Ik zie het misschien over het hoofd, maar ik mis de amandelen 😳
Roosteren en er als laatste overheen strooien?

Amber  
08 okt 2016 21:50
Ja hoor, je hebt helemaal gelijk
Foutje van mij sorry
Inderdaad, roosteren en eroverheen strooien.
_