Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hannekevanveen om 03:34
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 03:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:32
_
Elvira Online

Door marielove om 01:21
_
Marielove Online

Door Faroek om 01:13
_
Faroek Online

Door Eenzamefietser75 om 00:42
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse soep met gehaktballetjes en pasta


Algerijnse soep met gehaktballetjes en pasta

Deze soep wordt in Algerije vaak bereid met een pastasoort die " vogeltongetjes" heten. Een kleine pastasoort in de vorm van graankorrels.
Kan je deze pasta hier niet vinden dan kan je natuurlijk ook een andere kleine pastasoort gebruiken in dit recept.

Dit heb je nodig:

200 gram rundergehakt, aangemaakt met fijngehakte platte peterselie, beetje kaneel, ras el hanout, peper en zout (of met andere kruiden en specerijen naar eigen smaak);
2 kleine witte of rode uien;
150 gram gekookte kikkererwten (uit blik);
1 a 2 dessertlepels kurkuma;
1 a 2 dessertlepels gemberpoeder;
1 a 2 dessertlepels komijnpoeder;
1 theelepeltje suiker;
1 runderbouillonblokje;
100 gram "vogeltongetjes"-pasta(zie foto) of een andere kleine pastasoort;
2 eetlepels gedroogde mint;
een handje fijngehakte platte peterselie;
70 gram tomatenpuree;
1 blik gepelde tomaten van 400 gram;
1/2 tot 1 dessertlepel "harissa" (naar smaak);
2 liter water;
zout, peper, olie.

Zo maak je het:

Maak eerst kleine gehaktballetjes van de aangemaakte gehakt.
Braad de gehaktballetjes bruin in wat olie of boter tot ze gaar zijn en leg ze dan op een bordje.

Doe een flinke scheut olie in een hoge pan en fruit daar de fijngehakte uien in aan tot ze glazig, maar niet bruin zijn.
Doe er dan de specerijen bij en fruit die op laag vuur enkele seconden mee.
Voeg er dan de gepelde tomaten en het vocht daarvan aan toe; prak de tomaten enigszins plat met een vork of een houten lepel.
Doe er vervolgens de tomatenpuree, het bouillonblokje, de harissa, peper en zout naar smaak, de suiker en de gedroogde mint en fijngehakte peterselie bij.
Schep dat alles goed om en laat enkele minuten, al roerend, pruttelen.
Schenk er dan de 2 liter water bij, breng aan de kook, zet het vuur laag en het deksel op de pan en laat de soep 45 minuten a 1 uur zachtjes koken.

Voeg er, 10 minuten voordat de soep klaar is, de pasta aan toe en laat die al roerend gaar worden in de soep.
Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd, ook de gehaktballetjes bij om goed warm te laten worden.
Dien de soep op met daarbij b.v. warm Marokkaans brood, Msemmen of Baghrir.






Vogeltongetjes pasta



Geplaatst op 31 maart 2008 14:48 en 4759 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.