Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door talitha om 21:38
_
Talitha Online

Door marwit om 21:36
_
Marwit Online

Door SiebevanderBij om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tinie53 om 21:34
_
Tinie53 Online

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online





_

Andere artikelen



Pancakes met banaan



Hahaha, nou hoor ik jullie al zeggen: " maar dit is toch zeker geen Marokkaans of zelfs maar Arabisch recept?".
Nee, daar hebben jullie helemaal gelijk in, maar ik wilde dit recept toch graag plaatsen op mijn weblog, omdat het ten eerste zo'n heerlijk gerecht is, heel populair is (pancakes) bij Marokkanen, ook al omdat het een beetje lijkt op de bekende Marokkaanse "gaatjes"-pannenkoeken, de Beghrir.
Alle reden dus om dit recept toch maar hier te plaatsen:

Dit heb je nodig:

170 gram bloem;
2 theelepels vol bakpoeder;
2 eetlepels suiker;
2 eieren;
20 cl. karnemelk;
1 grote of twee kleine bananen;
mespuntje zout;
olie om te bakken.

Zo maak je het:

Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de suiker.
Maak er een kuiltje in en breek daarin de twee eieren en voeg al roerende, beetje bij beetje de karnemelk toe.
Mix alles goed zodat er een glad beslag zonder klontjes ontstaat.
Laat 15 minuten rusten.
Snijd ondertussen de banaan of bananen in plakjes.
Verhit dan wat olie in een pannenkoekenpannetje of een anti-aanbak koekenpan.
Schep daarin twee eetlepels van het beslag zonder het uit te laten lopen.
Bak de pancake op laag vuur (kijk uit, ze branden snel aan) en leg er, als de bovenkant gaatjes vertoont en bijna droog wordt, 3 of 4 plakjes banaan op.
Draai de pancake vervolgens om om de andere kant langzaam gaar te bakken.
Houd de pancakes warm (b.v. tussen twee borden op een pan kokend water).
Doe hetzelfde met de rest van het beslag en de bananenplakjes.

Dien de pancakes op met een lekker glas Marokkaanse mintthee (zo geven we er toch nog een Marokkaans tintje aan, hahaha), met b.v. gesmolten roomboter en honing, poedersuiker of lichte stroop.....






Geplaatst op 31 maart 2008 15:50 en 5678 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  22 jul 2010 12:44
Hoi hoi

deze zijn heeeeeeeerlijk bedankt voor het delen van je recepten en ga vooral zo door!!

groetjes

Gast  13 aug 2011 18:24
Hallo,
Ik wil dit recept straks maken. Maar ik kan niet geloven dat hier maar 20cl vocht in gaat?Is het niet 200/beker karnemelk?
Alvast bedankt voor je antwoord!


_





_
Amber  
15 aug 2011 12:20
20 Cl is idd. een flinke beker karnemelk.
25 cl. is een kwart liter............
1 liter is 100 cl.
Kijk hier voor tabellen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/diversen/12050-maten-gewichten-omzetting-tabellen.html

groetjes,
AMBER