Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door WillemijnF om 15:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 15:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door j.zwiep om 15:18
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door marlie49 om 15:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door betty3 om 15:16
_
Betty3 Online

Door hehety om 15:15
_
Hehety Online

Door kapak63 om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 15:13
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Baba Ghannouj-auberginepuree met sesam



Een puree die veel wordt gegeten in o.a. Libanon, Jordanie,Palestina, kortom, het is een zeer bekend voorgerecht in landen in het Midden-Oosten.
Lekker op pitabroodjes, op stokbrood of zelfs op wat toast....

Dit heb je nodig:

2 aubergines;
2 tenen knoflook;
2 eetlepels tahini (sesampasta);
3 eetlepels citroensap;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Was de aubergines, snijd ze in de lengte in tweeen, bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 minuten zo staan.
Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water en maak ze droog.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de auberginehelften met de bolle kant naar beneden op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak de aubergines ongeveer 25 minuten in de oven.
Het vruchtvlees moet zacht geworden zijn.
Laat afkoelen tot lauw.
Verwijder de schil van de aubergines (als ze goed gaar zijn dan lukt dat gemakkelijk, net als de schil van een banaan).
Zorg dat alles van de schil verwijderd is want die geeft een bittere smaak aan het vruchtvlees.
Bewaar het vruchtvlees.

Pel de tenen knoflook.
Doe het vruchtvlees van de aubergine en de knoflooktenen in een keukenmachine en laat net zo lang draaien tot je een homogene massa krijgt.
Voeg er de tahini, het citroensap en zout naar smaak aan toe en meng alles goed door elkaar.
Proef op een stukje brood of de smaak goed is.

Variaties:
-je kunt het citroensap vervangen door zuur granaatappelsap;
-je kunt ook wat fijngehakte verse mint toevoegen;
-je kunt ook een scheutje olijfolie over het mengsel schenken....




















Geplaatst op 02 april 2008 23:35 en 5734 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.