Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rob1949 om 00:45
_
Rob1949 Online

Door Cassandra1 om 00:31
_
Cassandra1 Online

Door douwe om 00:26
_
Douwe Online

Door hannekevanveen om 00:17
_
Hannekevanveen Online

Door Annemarie. om 00:17
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door C.S. om 00:16
_
C.S. Online

Door Annemarie. om 00:15
_
Annemarie. Online

Door jocowi om 00:15
_
Jocowi Online





_

Andere artikelen



Baba Ghannouj-auberginepuree met sesam



Een puree die veel wordt gegeten in o.a. Libanon, Jordanie,Palestina, kortom, het is een zeer bekend voorgerecht in landen in het Midden-Oosten.
Lekker op pitabroodjes, op stokbrood of zelfs op wat toast....

Dit heb je nodig:

2 aubergines;
2 tenen knoflook;
2 eetlepels tahini (sesampasta);
3 eetlepels citroensap;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Was de aubergines, snijd ze in de lengte in tweeen, bestrooi ze met wat zout en laat ze 15 minuten zo staan.
Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water en maak ze droog.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de auberginehelften met de bolle kant naar beneden op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak de aubergines ongeveer 25 minuten in de oven.
Het vruchtvlees moet zacht geworden zijn.
Laat afkoelen tot lauw.
Verwijder de schil van de aubergines (als ze goed gaar zijn dan lukt dat gemakkelijk, net als de schil van een banaan).
Zorg dat alles van de schil verwijderd is want die geeft een bittere smaak aan het vruchtvlees.
Bewaar het vruchtvlees.

Pel de tenen knoflook.
Doe het vruchtvlees van de aubergine en de knoflooktenen in een keukenmachine en laat net zo lang draaien tot je een homogene massa krijgt.
Voeg er de tahini, het citroensap en zout naar smaak aan toe en meng alles goed door elkaar.
Proef op een stukje brood of de smaak goed is.

Variaties:
-je kunt het citroensap vervangen door zuur granaatappelsap;
-je kunt ook wat fijngehakte verse mint toevoegen;
-je kunt ook een scheutje olijfolie over het mengsel schenken....




















Geplaatst op 02 april 2008 23:35 en 5907 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.