Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Steenbokje om 01:33
_
Steenbokje Online

Door douwe om 01:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door douwe om 01:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Mandalineke om 01:06
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door fransesien om 00:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ankyy om 00:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fransesien om 00:37
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door hannekevanveen om 00:18
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Rfiss uit Constantine (Algerije)met geroosterde amandelen,dadels en honing



Er staan al meerdere Rfiss-recepten op dit weblog. Het is een zoet gerecht van griesmeel afkomstig uit Algerije en er bestaan meerdere variaties van. In Marokko noemt men Rfiss bij een andere naam, nl. "Harcha".
Ik zal de al eerder geplaatste Harcha- en Rfiss-recepten onder het nu volgende recept plaatsen, zodat je kunt varieren met wat je lekker vindt.....

Dit heb je nodig:

Voor de Rfiss:
600 gram grof griesmeel;
100 gram gesmolten en dan afgekoelde roomboter;
6 eetlepels zonnenbloemolie;
1 dessertlepel zout;
wat oranjebloesemwater + water om het deeg tot een bol te vormen.

Verder:
100 ml. honing of meer naar smaak;
50 ml. melk + 2 eetlepels oranjebloesemwater;
geroosterde witte amandelen (in een beetje olie goudbruin bakken in de koekenpan);

voor decoratie: een handje goudbruin gebakken en dan grofgehakte witte amandelen (of in plaatst daarvan een paar verse, zachte dadels zonder pit).
kaneel en poedersuiker naar smaak.

Zo maak je het:

Meng het griesmeel, het zout, de roomboter en de zonnenbloemolie goed met elkaar tot een korrelige massa.

Vermeng deze massa beetje bij beetje met het oranjebloesemwater en zoveel water als nodig om een stevig deeg te verkrijgen.

Beleg een bakplaat met bakpapier en druk het deeg dun er op uit.
Snijd er met een mes vierkanten in zoals te zien op foto 2.
Laat bakken in een voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin is.

Laat het afkoelen en hak het grof in een keukenmachine. (het moet er een beetje uitzien als grove couscous).Zie foto 3.

Besprenkel het grofgehakte mengsel met de melk en oranjebloesemwater en stoom het 15 minuten in de couscouspan (of in een rijstkoker, of zelfs in een vergiet boven een pan kokend water).
stort het griesmeelmengsel op een schaal, maak los met de hand of een vork, laat even drogen en rusten en stoom het dan voor de tweede keer 15 minuten.

Stort het dan weer op een schaal, voeg de honing en de suiker toe en evt. nog een klontje roomboter (25 gram) en vermeng alles goed met elkaar.

Dien op in kleine schaaltjes, bordjes of op een mooie grote schaal zoals de traditie is en versier de schotel met kaneel, grofgehakte amandelen en/of dadels, poedersuiker en kaneel.
































zo maak je rfiss


Artikel links


Geplaatst op 04 april 2008 15:16 en 6555 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.