Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 21:31
_
Karekiet Online

Door Prlwytzkofsky om 21:28
_
Prlwytzkofsky Online

Door annemie61 om 21:27
_
Nieuw Gastenboek bericht geplaatst

Door frances om 21:24
_
Frances Online

Door Annelies1 om 21:22
_
Annelies1 Online

Door Marc om 21:19
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door annemie61 om 21:18
_
Annemie61 Online

Door SiebevanderBij om 21:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse vegetarische harira (dikke, gevulde maaltijdsoep)



Harira wordt zo'n beetje in heel Noord-Afrika gegeten en het kan gemaakt worden met vlees en kip, maar hieronder vind je een Algerijnse versie zonder vlees; vegetarisch dus en ook erg lekker!

Dit heb je nodig:

4 wortelen;
2 uien;
2 courgettes die je in zeer kleine stukjes moet snijden en er 1 van apart moet houden;
1 a 2 vastokende aardappelen;
1 kop vol (de hele nacht in water)geweekte kikkererwten, al dan niet zonder velletje;
2 bij voorkeur zachte rijpe (vlees-)tomaten;
1 venkelknol;
7 eetlepels bulghur (Turkse winkel);
2 eetlepels zonnenbloemolie;
1 eetlepel tomatenpuree;
zout en peper naar smaak;
1 dessertlepel komijnpoeder;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1/2 dessertlepel thijm (naar keuze);
1 bosje fijngehakte koriander.

Zo maak je het:

Verhit in een kookpan de olie en fruit daarin de fijngehakte uien aan met wat zout.
Voeg alle groenten in blokjes gesneden toe (behalve 1 in zeer kleine stukjes gesneden courgette tot het einde van de kooktijd), de specerijen en driekwart van de fijngehakte koriander.
Bedek met water en breng aan de kook.
Zet het gas na 30 minuten koken uit, haal de gekookte kikkererwten uit de soep (dat gaat gemakkelijk, want ze zakken naar de bodem) en houd die apart.
Pureer de soep met een staafmixer of doe ze in een blender of keukenmachine.
Doe de soep weer in de pan en doe er weer de kikkererwten bij.
Controleer of er genoeg zout/peper in de soep zit, voeg evt nog wat water toe als de soep te dik is en doe er ook de zeer klein gesneden stukjes apart gehouden courgette bij.
Breng de soep opnieuw aan de kook, strooi er de bulghur bij en kook zachtjes al roerend 10 minuten door.

Dien de soep op in mooie soepkommen, bestrooid met wat verse koriander en wat citroensap en serveer daarbij grote stukken Marokkaans brood of knapperig stokbrood.































Geplaatst op 04 april 2008 23:06 en 16355 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 sep 2011 15:25
voor hoeveel personen is het eigenlijk?

Amber  
30 sep 2011 16:37
Ik zet nooit het aantal personen waarvoor een gerecht geschikt is er bij....het ligt er toch helemaal aan hoe grote eters mensen zijn?
In z'n algemeenheid kan je er van uit gaan dat het voldoende is voor 4 personen, maar voor de rest moet je het zelf een beetje uitmikken.
Een gerecht bijvoorbeeld gewoon een keer maken volgens het recept dat er staat en dan zelf bepalen voor hoeveel eters het geschikt is....

groetjes,
AMBER.
_





_
Gast  10 aug 2014 11:02
Beste Amber, wat is DIT een LEKKERE maaltijdsoep geworden. Verantwoord, goed op smaak en ook nog vegetarisch en veganistisch, bedenk ik me nu ineens. Heerlijk!!!!! Ik laat hem nog ff staan en ga er vanavond van genieten met vriendlief, kids en.. een lekker Turks stuk brood erbij. DANK!

Amber  
10 aug 2014 17:57
Fijn dat deze vegetarische harira jullie goed bevallen is.
Geniet ervan zou ik zeggen! :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  10 feb 2017 20:39
Mijn complimenten... Ben een voor een me recepten aan het uitproberen. 😇😇😇

Tbarkellah en keep up the good job