Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door HansvanDeventer om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:37
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Charissa46 om 10:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Jonna om 10:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Shyne om 10:36
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Xander1 om 10:35
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kip met groenten uit de oven



Dit is een recept waar je wel zelf een beetje je fantasie bij moet gebruiken, maar dat moet toch geen probleem zijn?

Eigenlijk heel gemakkelijk; gewoon allerlei ingredienten waarvan de belangrijkste natuurlijk kip is, bij elkaar doen, laten marineren in kruiden en specerijen en dan 1-1 1/2 uur in de oven laten braden.....

Dit heb je nodig:

Kippenbouten zonder vel; in tweeen gesneden; (olijf-)olie, zout, peper, komijnpoeder, saffraanpoeder, kippenbouillonblokje, platte peterselie, tomaten en uien.

Zo maak je het:

Snijd de kippenbouten in tweeen en verwijder het vel.
Doe de stukken kip in een kom en voeg er een flinke scheut (olijf-)olie aan toe, het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout naar smaak, een beetje komijnpoeder, een beetje saffraanpoeder, wat fijngehakte platte peterselie en in dunne schijfjes gesneden ui.
Meng dat allemaal goed door elkaar en laat enige tijd marineren (hoe langer, hoe beter).

Schep alles in een rond bakblik, leg er plakken tomaat bovenop, giet er wat water overheen en laat in 1 a 1 1/2 uur gaar braden in een hete oven.








Geplaatst op 06 april 2008 21:23 en 9161 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 mei 2012 16:42
Op hoe veel graden moet ik de kip in oven zetten?


Gast  15 mei 2012 16:42
En hoe veel water moet ik er op gieten?
_





_
Amber  
16 mei 2012 14:25
Een klein scheutjes water erbij en in een hete oven (225 graden)