Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Margre om 14:44
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door marlie49 om 14:43
_
Marlie49 Online

Door JanRutgers om 14:43
_
JanRutgers Online

Door jeanneke1 om 14:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Anneke123 om 14:43
_
Anneke123 Online

Door Jonna om 14:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Margre om 14:42
_
Margre Online

Door hannekevanveen om 14:42
_
Hannekevanveen Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse rijstschotel met kip



Eenvoudige maar erg smakelijke Marokkaanse rijstschotel met gestoofde kipdrumsticks.

Dit heb je nodig:

6 kipdrumsticks;
1 koppen basmatirijst;
3 wortelen in kleine stukjes gesneden;
1 of 2 groene paprika's, schoongemaakt en in kleine stukjes;
1 vleestomaat, vocht eruit en in kleine stukjes;
2 rode uien, gepeld en gehakt;
1 klein bosje verse koriander, fijngehakt;
specerijen naar smaak: zout, peper, gemberpoeder; draadjes saffraan (of poeder),kurkuma.
5 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de kipdrumsticks aan toe en alle groenten (wortelen, paprika's, tomaat, uien) in kleine stukjes gesneden met de specerijen en zout naar smaak.
Rondom alles omscheppend aanbraden en bedekken met 1 liter water.
Breng aan de kook en voeg er fijngehakte verse koriander aan toe.
Deksel op de pan, zet het gas laag en laat alles in ongeveer 30-40 minuten gaar worden.
Haal de gare kipdrumsticks dan uit de pan en houd warm.
Voeg de rijst toe aan het vocht en de groenten in de pan (de hoeveelheid bouillon in de pan moet twee keer zoveel zijn als de hoeveelheid rijst; is dat niet meer het geval vul dan het vocht aan met wat extra water of kippenbouillon (van een blokje).
Controleer of de smaak van de bouillon goed is (voeg anders nog wat extra zout of specerijen toe), en laat de rijst heel zachtjes koken in de groenten/kippenbouillon totdat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd.
Schep de rijst/groenten-massa op een mooie schaal, leg de warme kipdrumsticks er bovenop en dien kokendheet op.
Serveer er verschillende salades bij.
















Geplaatst op 12 april 2008 00:24 en 19474 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hamertjetik.1  
02 jul 2008 11:24
Hoi Amber, gaat alles goed met je? 'k heb gisteren dit recept gemaakt, wel met een kleine wijziging omdat ik geen koriander in huis had maar wel bladselderij. 'k heb er heerlijk van gegeten en de rest ingevroren voor een volgende keer. Veel mensen genieten nog van de brics, briats of hoe ze ook heten mogen.

Amber  
02 jul 2008 19:10
Het gaat prima met me hoor.....nog ruim een week en dan ga ik op vakantie.
Heb nu even niet zoveel tijd voor dit weblog, temeer daar ik ook nog bezig ben met mijn seniorennet-blog.
Daarnaast is mijn oudste zoon vorige week getrouwd en dat gaf ook de nodige drukte en opwinding....
Alles ook goed met jou? Leuk dat je nog steeds recepten uitprobeert en dat ze ook nog eens smaken.
Groetjes,
AMBER
_





_
Hamertjetik.1  
02 jul 2008 19:30
Gefeliciteerd met het huwelijk van je zoon, als jij de dis hebt verzorgd zal het wel heerlijk zijn geweest. Ja ik gebruik nog steeds recepten van je weblog. Het gaat goed met me en volgende ga ik een week lang beeldhouwen in Amersfoort en heb daar in de buurt een huisje gehuurd, hard werken, maar voor mij is het echt vakantie. Amber een hele fijne vakantie en de groetjes van Tonny

Gast  25 jun 2013 11:50
Hallo amber ik wil graag rijst met kip maken tog lukr het me het niet tis echt plat
_





_
Amber  
25 jun 2013 13:09
Tja,jammer is dat.....ik weet ook niet wat je er aan kan doen.

Gast  07 mrt 2014 20:07
Hoi Amber

Knap van je hoor dat je zo goed kunt koken
Er staat in dit recept 1kop maar hoeveel Gr. Is dat?
Of wat voor kop gebruik je ?

Liefs
Aisha (marcha)

_