Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door greet65 om 08:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Tympaan om 08:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Bestgenoch om 08:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Carl65 om 08:03
_
Carl65 Online

Door Loezie om 08:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van gehakt met champignons



Er bestaan eindeloos veel tajinerecepten en dit is er weer zo een.....gehakt met champignons en groene olijven (je kunt die natuurlijk ook weglaten als je daar niet van houdt).

Dit heb je nodig:

500 gram rund of lamsgehakt naar keuze;
600 gram champignons;
2 uien;
2 tenen knoflook;
half bosje platte peterselie;
1 handje groene olijven;
olijfolie;
zout, peper, komijnpoeder, gemberpoeder en saffraan naar smaak.

Zo maak je het:

Meng het gehakt met 1 zeer fijngehakte ui, de helft van de fijngehakte peterselie, zout, peper en wat komijnpoeder naar smaak en maak daar kleine balletjes van.
Bak die aan alle kanten aan in wat olijfolie (de buitenkant moet bruin zijn, maar de binnenkant nog niet gaar).

Doe een scheut olijfolie in een tajine (of een kookpan) en voeg daar de andere fijngehakte ui, de fijngehakte of geperste knoflook en de schoongeborstelde en in tweeen (als het kleine zijn) of in vieren (als het grote zijn) gesneden champignons toe.
Schep alles goed om en fruit alles zachtjes aan. Voeg er peper en zout naar smaak en de specerijen aan toe.
Doe er de reeds aangebraden gehaktballetjes bij en een flinke scheut water, schep door elkaar, deksel op de tajine of de kookpan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Voeg er op de helft van de kooktijd de rest van de fijngehakte peterselie en de groene olijven aan toe.
Als de saus genoeg is ingedikt, is het gerecht klaar.


Dien op in de tajine of schep alles op een mooie schaal en serveer met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades.














Geplaatst op 15 april 2008 13:01 en 9144 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  17 nov 2013 07:31
Dit maak ik deze middag klaar.

Amber  
17 nov 2013 15:34
Succes er mee en eet smakelijk!

groetjes,
AMBER
_