Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Arnie alberts
11 november 2017 18:32
_
Trapliften zijn duur in aanschaf er zijn echter manieren om op de kosten te besparen op https://www.trapliften-traplift.nl/ is hierover van alles te lezen

Latifa
23 oktober 2016 20:30
_
Hey amber Heb een vraag over u Franse brionchbroodjes.. Je spreekt over een koffielepel vanille, welke vanille is dit?? Grtjs

Amber
21 september 2016 11:20
_
Over het algemeen zijn de recepten bedoeld voor ongever 4 personen, maar e.e.a. is natuurlijk ook afhankelijk van het feit of je grote eters hebt. Een beetje zelf uitmikken dus en in voorkomende gevallen 2 of 3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 20:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:43
_
Elvira Online

Door Shyne om 20:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door choupie om 20:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Greeet om 20:39
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Greeet om 20:39
_
Greeet Online

Door grejo om 20:38
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door fiederelsje om 20:38
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gehaktbrochettes met pijnboompitjes



Met gehakt kan je alle kanten uit, dat is inmiddels wel bekend. Zo ook in dit recept, waar gehakt gecombineerd wordt met geroosterde pijnboompitjes, waarvan vervolgens balletjes worden gemaakt die dan weer met z'n drieen aan een grillpen worden gestoken. Verrukkelijk....

Dit heb je nodig:

1 kilo rund-of lamsgehakt;
1 zeer fijngehakte rode ui;
2 geperste tenen knoflook;
2 eetlepels citroensap;
1 eetlepel komijnpoeder;
1 eetlepel korianderpoeder;
40 gram in een droge koekenpan gegrillde pijnboompitjes;
2 eetlepels fijngehakte verse mint;
1 eetlepels fijngehakte verse koriander;
1 ei.

Zo maak je het:

Vermeng alle ingredienten met elkaar en maak daar 36 balletjes ter grootte van een walnoot van.
Steek er steeds 3 van aan een grillpen, zodat je 12 pennen krijgt.
Leg de 12 brochettes op een schaal, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Grill de brochettes op een licht ingevette grill of op een barbecue.

Serveer de brochettes b.v. met een salade van bulghur (volg aanwijzingen op de verpakking), kikkererwten (uit blik), rozijnen (even laten wellen in wat water), citroensap en geraspte citroenschil en olijfolie. (vermeng alles met elkaar, peper en zout naar smaak).















Geplaatst op 17 april 2008 19:03 en 2117 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.